Vroeger was ik altijd sceptisch over gerechten met een citroensausje. Bij mij smaakte het meestal alsof ik een hap zeepsop nam. Maar ja, buiten je comfortzone treden is hip, dus ik gooide er weer eens een probeerseltje tegenaan. En met succes dit keer. Deze spaghetti met kipfilet in citroen-roomsaus is namelijk om je vingers bij af te likken! ... read more
Zomerse gazpacho
In Nederland weet je het nooit. Terwijl ik dit recept schrijf, vallen de mussen van het dak. Tussen het uittypen en publiceren zit echter wel een tijdje, dus het kan zomaar zijn dat je inmiddels denkt: zomerse gazpacho? Ik heb net mijn wollen onderbroek weer uit de kast getrokken! Wat voor weer het vandaag ook is, dit recept is heerlijk, gezond en zo gemaakt. ... read more
Tagliatelle carbonara (zonder room!)
Ik heb 2 dingen onthouden van de film 'Toscaanse Bruiloft': het weergaloos lekkere lijf van Jan Kooijman en de opmerking dat echte tagliatelle carbonara zonder room gegeten moet worden. Beide herinneringen zaten dus stevig in mijn gedachten toen ik aan de slag ging met dit heerlijke gerecht. ... read more
Vegetarische zomerstamppot met doperwten en komijn
Wie denkt dat je stamppot alleen in de winter kan eten, voorzien van een dikke rookworst, heeft het mis! Ook nu het zonnetje weer hoog aan de hemel staat, kunnen we nog gewoon piepers jassen en met de stamper in de weer. Afgelopen week zette ik deze heerlijke vegetarische zomerstamppot met doperwten en komijn op tafel en ik zeg het meteen maar eerlijk: ik hoorde niemand horen! ... read more
Vegetarische wraptaart met kidneybonen en spinazie
Hoe minder vlees je gebruikt, hoe meer plek er is voor groenten. Hoe meer groenten je in je hoofdgerecht doet, hoe sneller je die 200 gram per dag haalt. Deze vegetarische wraptaart met kidneybonen en spinazie vind ik dus een enorme win-win situatie! ... read more
Maissoep met kokos
Af en toe bedenk ik recepten die zich in mijn gedachten nestelen. Ik moet en zal het dan een keer proberen. Deze maissoep met kokos is er daar een van. Mais en ik zijn echt vriendjes. Geen idee waarom die liefde zo diep zit, maar ik vind het heerlijk. Deze maissoep met kokos en koriander is dan ook met stip op 1 binnen gekomen in mijn favoriete soepenlijstje. ... read more
Vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes
Dit is het recept waar ik manlief mee om kreeg. Door deze vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes ontdekte hij dat toch niet ieder gerecht een kilo vlees nodig heeft. Gelukkig voor jou ben ik de beroerdste niet en deel ik hem met veel plezier. Je stiefelt even voor 20 minuten de keuken in en voor je het weet staat dit heerlijke bordje voor je neus. ... read more
Pita kipshoarma met boerenkool – het perfecte, gezonde anti kater recept
Heb je met oud & nieuw te diep in het glaasje gekeken? Waren 3 flessen champagne net te veel van het goede of viel dat ene biertje toch wel heel erg slecht? Met dit overheerlijke, gezonde anti kater recept voorkom je dat je de hele dag als een lamzak in de hoek van de bank hangt. Even snel naar de plaatselijke super op en neer om de boodschappen in te slaan, een kwartiertje in de keuken en dan snel deze lekkere pita kipshoarma met boerenkool naar binnen proppen. ... read more
Gezonde paprika prei soep
Zelden heb ik een recept gemaakt waarvan de titel zo de lading dekt als dit exemplaar. Het is exact wat je ervan mag verwachten: gezond, lekker en ontzettend paprika prei soep! Natuurlijk zitten er ook nog wat andere dingen in verwerkt, zodat je zeker weet dat je een heerlijk soepje eet. Geen nood, we maken er geen ingewikkelde bedoening van. Gewoon een heerlijk simpele maaltijd met verse producten, een hele berg groenten en zonder pakjes en zakjes. Waarom deze paprika prei soep altijd ... read more
Pittige pastaschotel met boerenkool
Ik heb een hekel aan ingewikkelde recepten. Van die producties waarbij het makkelijkste ingrediënt het linker vleugelveertje van een diagonaal vliegende zuidwestvlaamse kolibrie is. Ik kan er niets mee en wil jullie dat ook zeker niet aandoen. Daarom vandaag een super simpel recept met maar 6 ingrediënten en een aantal kruiden. Peanuts toch? Een bijkomend voordeel: je hebt hem zo gemaakt en de oven doet daarna de rest van het werk. Wanneer ga jij deze pittige pastaschotel met boerenkool maken? ... read more