Oké, oké! Ik geef het eerlijk toe! In eerste instantie maakte ik de borden alleen maar zo op omdat het zo leuk staat op Instagram. Maar het recept bleek onwijs lekker en zeker het delen waard. Mocht er weer eens een zomerse dag aankomen, maak dan zeker deze in elkaar geknutselde vegetarische pastasalade! ... read more
Makkelijke nasi met zelfgemaakte pindasaus
Ik vind het altijd een beetje tricky om gerechten een bekende naam te geven. Je hoeft namelijk geen chefkok te zijn om te zien dat mijn nasi niet echt lijkt op de originele versie. Toch durfde ik de gok wel te nemen, met als resultaat een heerlijk makkelijke nasi met zelfgemaakte pindasaus! ... read more
Volkoren wraps met tomatensalsa en yoghurtdressing
Zodra de zomer voor de deur staat (of de zon schijnt, ik ben niet zo heel moeilijk) krijg ik trek in salades en salsa's. Manlief heeft dit inmiddels door en maakte deze heerlijke volkoren wraps met tomatensalsa en yoghurtdressing voor me. Dit was zo lekker, dat ik het recept graag met deel! ... read more
Het perfecte hardloopdiner: gewokte boerenkool met polenta
Met de NN Marathon van Rotterdam voor de deur is goed eten belangrijk. Of je nu 10,4 km rent, of het complete takke-eind, je wilt een goede bodem hebben! Deze gewokte boerenkool met polenta zorgt ervoor dat je op 9 april 2017 als de brandweer gaat. ... read more
Polenta pizza met ham en prei
Sinds ik in het restaurant van Jamie Oliver polenta frietjes heb gegeten, ben ik verkocht. Ik hou van die gele korreltjes pure liefde. Helaas is het nog niet overal te koop, dus toen ik in Oostenrijk een flink pak tegenkwam, heb ik het meteen meegenomen. Ik heb er nog geen frietjes van gemaakt, maar deze polenta pizza met ham en prei is minstens net zo lekker! ... read more
Turks brood gevuld met gehakt en groenten
Instagram wordt dagelijks overspoeld met bijzondere recepten. 90% laat ik langs me heen gaan omdat ik het idee te bizar vind (havermout met water anyone?), maar Turks brood gevuld met gehakt en groenten kon ik niet negeren. Wat zag dat er lekker uit zeg! Het idee is dus gepikt, de vulling is zelf bedacht. Hierbij een tipje van de sluier: het is echt te lekker. ... read more
Vegetarische spaghetti met romige avocadosaus
Die avocado en ik.. Wij zijn vriendjes. Geplet op een boterham, vermalen tot guacamole of uit de oven met een eitje, ik hou ervan. Deze vegetarische spaghetti met romige avocadosaus is dan ook met stip op 1 binnengekomen in mijn lijstje met favoriete avondmaaltjes. ... read more
Fishburger in een gezond jasje
Stel, je bent super goed bezig en opeens heb je trek in een hamburger. Je wilt je goede voornemens niet overboord gooien, maar die hamburger blijft maar door je hoofd spoken. Sterker nog, je ziet ze in je dromen voorbij vliegen! Tijd om daar wat aan te doen. ... read more
Zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker)
Zelfgemaakte appelmoes is heerlijk, maar ik hou niet van stukjes in mijn eten. En die twee dingen schijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Gelukkig heb ik in mijn eigen variant op dit oeroude recept de stukjes achterwege kunnen laten. En helemaal fijn: deze zelfgemaakte appelmoes is ook nog eens zonder toegevoegde suiker! ... read more
Voor de feestdagen: krieltjes uit de oven
Oké, je hebt de kalkoen al klaar staan. Daarnaast eet je stoofpeertjes en wellicht ook spruitjes met een krokant spekje erbij. Maar waar blijft de A van het welbekende VGA'tje? Die moet ook gewoon op tafel verschijnen. Geen nood. Deze overheerlijke krieltjes uit de oven zijn de perfecte aanvulling voor jouw kerstdiner. ... read more