Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Tagliatelle carbonara (zonder room!)

7 juni 2018 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb 2 dingen onthouden van de film ‘Toscaanse Bruiloft': het weergaloos lekkere lijf van Jan Kooijman en de opmerking dat echte tagliatelle carbonara zonder room gegeten moet worden. Beide herinneringen zaten dus stevig in mijn gedachten toen ik aan de slag ging met dit heerlijke gerecht. 

Let op: door de rauwe eieren is het gerecht niet geschikt voor zwangere vrouwen. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram tagliatelle
  • 3 eidooiers
  • 150 gram champignons
  • 2 middelgrote uien
  • 200 gram gerookte ontbijtspek (broodbeleg)
  • 100 gram Parmigiano Reggiano
  • Zout en peper naar smaak
Tagliatelle carbonara

Ik krijg al trek als ik naar deze foto kijk.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de tagliatelle zoals aangegeven staat op de verpakking
  2. Snipper de ui en fruit deze met een klein beetje olijfolie. Snijd vervolgens de champignons in stukjes en doe deze erbij in de pan.
  3. Leg de plakjes gerookte ontbijtspek op elkaar en snijd hier blokjes van. Bak deze kort mee met de uien en champignons. Komt er veel vet vrij? Leg dan een stapel keukenpapier op een groot bord en doe hier het mengsel op zodat het kan uitlekken.
  4. Is de tagliatelle klaar? Dan mag het bij de rest in de hapjespan. Hussel alles goed door elkaar.
  5. Splits de eieren, klop het eigeel los en giet dit over de tagliatelle. Ga meteen aan de slag met het mengen zodat de ‘saus' goed verdeeld wordt. Spatel 75 gram Parmigiano Reggiano door de tagliatelle heen. Nu mag je proeven en kijken of je er nog een beetje peper en zout bij wilt doen. De rest van de kaas strooi je over het gerecht heen als het op je bord ligt.

Ik eet er vaak cherrytomaatjes bij om het lekker fris te houden. Uiteraard kan je dit gerecht ook goed combineren met een salade. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hoera! De verjaardag-driedaagse van Mae
Erwtjes dagboek – maand 13 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in