Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zomerse gazpacho

15 juni 2018 by Gabriella Leave a Comment

In Nederland weet je het nooit. Terwijl ik dit recept schrijf, vallen de mussen van het dak. Tussen het uittypen en publiceren zit echter wel een tijdje, dus het kan zomaar zijn dat je inmiddels denkt: zomerse gazpacho? Ik heb net mijn wollen onderbroek weer uit de kast getrokken! Wat voor weer het vandaag ook is, dit recept is heerlijk, gezond en zo gemaakt.

Ingrediënten

  • 750 gram smakelijke tomaten (zoals Roma tomaten)
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 teen knoflook
  • 150 ml passata (gezeefde tomaten)
  • Zout
  • Peper
  • 1/2 theelepel chilipoeder Zomerse gazpacho

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de tomaten in vieren, schil de komkommer, hak de lente-ui in stukken en pel en halveer de teen knoflook. Doe alles in een hoge kan en gooi de staafmixer er goed overheen. Pureer extra stevig, zodat je een gladde gazpacho krijgt.
  2. Roer de passata en de chilipoeder door de koude soep. Hoe smaakt het? Heb je zout nodig of misschien een beetje peper? Strooi er zoveel in als dat je lekker vindt, maar hou er rekening mee dat te veel zout niet gezond is.

Met wat afgebakken stokbrood en zelfgemaakte hummus heb je een heerlijk diner. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Social media & een goed zelfbeeld: niets is wat het lijkt
De eerste vakantie van Mae – burgelijk genieten in Hattem »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in