Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Spaghetti met kipfilet in citroen-roomsaus

6 juli 2018 by Gabriella Leave a Comment

Vroeger was ik altijd sceptisch over gerechten met een citroensausje. Bij mij smaakte het meestal alsof ik een hap zeepsop nam. Maar ja, buiten je comfortzone treden is hip, dus ik gooide er weer eens een probeerseltje tegenaan. En met succes dit keer. Deze spaghetti met kipfilet in citroen-roomsaus is namelijk om je vingers bij af te likken! 

Dit recept is geschikt voor 2 tot 3 personen. 

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 citroen
  • 250 gram kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml groentebouillon
  • 250 gram zuivelspread light
  • 2 theelepels dille
  • Naar smaak zout en peper
  • Olijfolie
Spaghetti, kipfilet, citroen-roomsaus

Hier krijg je toch direct trek van!?

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd in de kipfilet in kleine, gelijkmatige blokjes en bak deze in een klein beetje olijfolie bruin.
  3. Hak de paprika in stukjes en snipper de sjalotjes. Daarna mik je ze in de pan bij de kip.
  4. Doe de zuivelspread in een kom en verwarm het even in de magnetron. Doordat het wat vloeibaarder is, mengt het makkelijker met de bouillon. Roer deze 2 producten goed door elkaar totdat je een mooie saus hebt.
  5. Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft boven de saus uit. Goed proeven, want wie weet wil je er nog wel een beetje citroensap bij hebben! Doe daarna de dille, een beetje zout en een beetje peper bij de saus en proef het nog een keer. Is hij naar wens? Roer hem dan door het kipmengsel.
  6. Giet de spaghetti af, drapeer het gezellig op een bord en doe de kipfilet in citroen-roomsaus eroverheen. Top het af met een klein beetje citroenrasp en dille.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW: De lekkerste pizza’s en cannoli’s eet je bij Sugo
2 jaar getrouwd – zo zouden mijn trouwgeloften er nu uitzien »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in