Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pittige pastaschotel met boerenkool

22 december 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb een hekel aan ingewikkelde recepten. Van die producties waarbij het makkelijkste ingrediënt het linker vleugelveertje van een diagonaal vliegende zuidwestvlaamse kolibrie is. Ik kan er niets mee en wil jullie dat ook zeker niet aandoen. Daarom vandaag een super simpel recept met maar 6 ingrediënten en een aantal kruiden. Peanuts toch? Een bijkomend voordeel: je hebt hem zo gemaakt en de oven doet daarna de rest van het werk. Wanneer ga jij deze pittige pastaschotel met boerenkool maken? 

Dit recept is geschikt voor 4 personen. 

Ingrediënten

Pastaschotel boerenkool

Super makkelijk, snel en lekker, wat wil je nog meer?

  • 200 gram volkoren penne
  • 300 gram magere spekreepjes
  • 125 gram champignons
  • 300 gram boerenkool
  • 200 gram zuivelspread light
  • 50 gram geitenkaas
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teen knoflook als je dat lekkerder vindt)
  • Een flinke zwier van de pepermolen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Breng het water voor de volkoren penne aan de kook en bereid de pasta net iets korter als op de verpakking aangegeven staat. De penne gaart in de oven immers ook nog.
  3. Wok de spekjes en schep het vrijgekomen vet eruit. Zelf vind ik het niet lekker en daarnaast maak je ook je gerecht weer iets gezonder! Snijd de champignons in plakjes en wok deze mee met de spekjes. Vervolgens mag de boerenkool erbij. Niet schrikken, het lijkt veel, maar slinkt vanzelf.
  4. Zitten alle ingrediënten erin? Breng het dan op smaak met de chili- en knoflookpoeder en de peper. Ik heb er bewust geen zout ingedaan, omdat er al veel zoute ingrediënten inzitten. Als laatste voeg je de zuivelspread en de pasta toe.
  5. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe alle ingrediënten erin. Verfrommel vervolgens de geitenkaas en strooi dit over de schotel. Hij mag voor 25 minuten de oven in.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Gezonde tiramisu
De kerstoutfits van Mae (meervoud ja, want het zijn er 3!) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in