Wie denkt dat je stamppot alleen in de winter kan eten, voorzien van een dikke rookworst, heeft het mis! Ook nu het zonnetje weer hoog aan de hemel staat, kunnen we nog gewoon piepers jassen en met de stamper in de weer. Afgelopen week zette ik deze heerlijke vegetarische zomerstamppot met doperwten en komijn op tafel en ik zeg het meteen maar eerlijk: ik hoorde niemand horen!
Ingrediënten
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 400 gram diepvries doperwten
- 1 rode paprika
- 150 gram champignons
- 2 middelgrote uien
- 50 ml melk
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 mespunten grof zeezout
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Schil de aardappels, snijd deze in gelijke stukken en breng ze aan de kook. Vlak voordat ze gaar zijn, voeg je tweederde van de doperwten toe en deze kook je even mee.
- Snipper de ui en snijd de paprika en champignons. Bak deze samen met het zout, de chilipoeder en het komijnpoeder mooi bruin. Doe het laatste restje doperwten hier bij en bak deze even kort mee.
- Warm de melk even op in de magnetron. Het hoeft niet te koken, maar moet wel goed warm zijn. Giet het water van de aardappels af en voeg de melk en roomboter toe. Stamp alsof je leven er vanaf hangt en maak er een mooi potje. Roer daarna het uien-doperwtenmengsel er doorheen.
Weet je wat een bijkomend voordeel is? Men zegt dat komijn de vetverbranding stimuleert. Nu smaakt het stamppotje nog veel lekkerder he? Paar gezellige, vrolijke maïskorrels erop, en klaar is Clara. Geniet ervan!
Geef een reactie