Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes

14 maart 2018 by Gabriella Leave a Comment

Dit is het recept waar ik manlief mee om kreeg. Door deze vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes ontdekte hij dat toch niet ieder gerecht een kilo vlees nodig heeft. Gelukkig voor jou ben ik de beroerdste niet en deel ik hem met veel plezier. Je stiefelt even voor 20 minuten de keuken in en voor je het weet staat dit heerlijke bordje voor je neus.

Dit recept is geschikt voor 2 personen 

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti (ongekookt gewogen)
  • 2 middelgrote uien
  • 10 cherrytomaten (maar je mag er natuurlijk altijd meer ingooien)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel grove zeezout
  • 4 theelepels olijfolie met truffelaroma 
  • Een snuf peper
  • 50 gram pijnboompitten
  • Rucola (hoeveelheid naar smaak) vegetarische spaghetti

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snipper de ui fijn en fruit deze samen met de geplette knoflook in een klein beetje normale olijfolie.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en doe deze kort van tevoren bij de ui. Ik bak ze maximaal 5 minuten mee, anders worden ze heel zompig.
  4. Giet de spaghetti af en roer deze door het ui-tomatenmengesel heen. Voeg vervolgens het zeezout, de peper en de olijfolie met truffelaroma toe en meng het goed door elkaar.
  5. Bak in een koekenpan de pijnboompitten voorzichtig bruin. Let op! Je hoeft maar 1 keer te knipperen en die krengen zijn al zwart. Hou ze dus goed in de gaten.
  6. Drappeer alles gezellig op een bord en voeg als laatste een flinke hand rucola toe. Dit maakt het extra smaakvol.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Een week (of een leven!) zonder vlees? Appeltje eitje!
Anne’s triple chocolate yoghurt taart »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in