Toetjes

Luchtige mokkamousse met bastogne

Al sinds ik klein ben, ben ik gek op mokka. Als we ergens taartjes gingen eten en er stond een exemplaar tussen met deze smaak, was de keuze snel gemaakt. Ook op het gebied van toetjes is er niets lekkerder dan de bittere en tegelijkertijd zoete smaak van mokka. Ik had nog weinig met dit goddelijke goedje op mijn website staan, maar daar breng ik met deze heerlijke luchtige mokkamousse met bastogne verandering in!

Eerlijk is eerlijk, er zijn niet heel veel mensen fan van mokka. Gek genoeg hoor ik dit vooral van de mensen die graag koffie drinken. Het is dan nog toch misschien net niet: je proeft wel koffie, maar krijgt er niet net zo'n oppepper van als van een bakkie. Toch viel dit toetje ook bij de meest gestructureerde koffiedrinker van het Noordelijk halfrond in de smaak, namelijk mijn man.

Het recept is geschikt voor zes gevulde glazen.

Ingrediënten voor luchtige mokkamousse met bastogne

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 5 zakjes oploskoffie
  • 100 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
  • 500 gram bastognekoeken

Extra benodigdheden

  • 6 mooie glazen of schaaltjes om het in te doen.
  • Een spuitzak met een gekarteld mondje (optioneel)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Klop de slagroom met de basterdsuiker net zolang totdat het lobbig is.
  2. Voeg daarna de mascarpone toe en vervolgens, al kloppend, een voor een de zakjes oploskoffie. Proef tussendoor of je het niet te sterk vindt of dat er misschien juist wel iets bij kan.
  3. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine totdat echt alle grote stukken eruit zijn. Het moet zo fijn mogelijk. Verdeel de koekkruimels vervolgens over de zes glazen.
  4. Doe de luchtige mokkamousse in een spuitzak en maak een mooi laagje op de koekkruimels. Vervolgens komt er weer een laagje koek op, gevolgd door een laagje mousse.

Als decoratie kan je in plaats van koekkruimels ook lekkere mokkaboontjes bovenop leggen. Geniet ervan!

Kies jij liever voor een gezonder toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke kwarktaart.

Summary
Recipe Name
Luchtige mokkamousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 3 Review(s)
Gabriella

Bekijk de berichten

  • Erg lekkere mousse die ik dan ook regelmatig maak.
    Kan je deze mousse ook gebruiken als basis voor mokka taart?
    Lijkt me erg lekker en snelle basis.

    • Hi Marloes, wat leuk om te horen! Ik weet niet zeker of deze mousse stevig genoeg is voor een hele taart. Wellicht dat Klop-Fix toevoegen aan de slagroom de mousse steviger maakt? Maar dat heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd, dus ik durf je dat niet te beloven. Groetjes, Gabriëlla

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden