borrelhapjes

Borrelen met vegetarische groente-pizza

Eens per maand organiseren mijn vriendinnen en ik een borrelavond om daar schaamteloos over ons liefdesleven, de kinderen en werk te roddelen. Een van de dames is vegetarisch en daardoor zijn deze avondjes altijd voorzien van een flinke lading groente (en chocolade – dat ook). Mijn inbreng van de afgelopen keer bestond uit een overheerlijke vegetarische groente-pizza!

Het recept is heel simpel, maar ook zo lekker. Je kan eindeloos variëren met de toppings, waardoor je iedere keer weer een andere parel voor de neus van je borrelende gasten kan neerzetten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze groente-pizza te beleggen met vlees of vis.

Ik maakte direct twee verschillende varianten, dus ik deel van beide groente-pizza's ook de ingrediënten.

Ingrediënten voor vegetarische groente-pizza

  • 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
  • Aardappelsalade (zelf maken kan, maar ik gebruikte deze van de Ap)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram rucola
  • Humus zongedroogde tomaten
  • Chilivlokken
  • Sweet chili saus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor en bak de pizzabodems zoals omschreven staat op de verpakking.
  2. Laat ze afkoelen totdat ze echt koud zijn. Beleg je ze alvast als ze halfwarm zijn, worden ze zompig en smaakt het toch minder lekker.
  3. Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
  4. Beleg één groente-pizza met aardappelsalade, rucola en de rode paprika. Die ander voorzie je van een laagje humus, rucola, sweet chili saus en chilivlokken.

Je kan de vegetarische groente-pizza direct eten, maar het is ook mogelijk ze nog een paar uurtjes te bewaren. Zet ze echter niet te lang in de wacht, want dan worden ze zacht.

Ga jij liever op zoek naar een ander borrelhapje? Kijk dan eens naar deze overheerlijke truffel pinxtos.

Summary
Recipe Name
Vegetarische groente-pizza voor bij de borrel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden