Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Luchtige mokkamousse met bastogne

20 februari 2020 by Gabriella 2 Comments

Al sinds ik klein ben, ben ik gek op mokka. Als we ergens taartjes gingen eten en er stond een exemplaar tussen met deze smaak, was de keuze snel gemaakt. Ook op het gebied van toetjes is er niets lekkerder dan de bittere en tegelijkertijd zoete smaak van mokka. Ik had nog weinig met dit goddelijke goedje op mijn website staan, maar daar breng ik met deze heerlijke luchtige mokkamousse met bastogne verandering in!

Eerlijk is eerlijk, er zijn niet heel veel mensen fan van mokka. Gek genoeg hoor ik dit vooral van de mensen die graag koffie drinken. Het is dan nog toch misschien net niet: je proeft wel koffie, maar krijgt er niet net zo'n oppepper van als van een bakkie. Toch viel dit toetje ook bij de meest gestructureerde koffiedrinker van het Noordelijk halfrond in de smaak, namelijk mijn man.

Het recept is geschikt voor zes gevulde glazen.

luchtige mokkamousse

Ingrediënten voor luchtige mokkamousse met bastogne

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 5 zakjes oploskoffie
  • 100 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
  • 500 gram bastognekoeken

Extra benodigdheden

  • 6 mooie glazen of schaaltjes om het in te doen.
  • Een spuitzak met een gekarteld mondje (optioneel)
luchtige mokkamousse

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Klop de slagroom met de basterdsuiker net zolang totdat het lobbig is.
  2. Voeg daarna de mascarpone toe en vervolgens, al kloppend, een voor een de zakjes oploskoffie. Proef tussendoor of je het niet te sterk vindt of dat er misschien juist wel iets bij kan.
  3. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine totdat echt alle grote stukken eruit zijn. Het moet zo fijn mogelijk. Verdeel de koekkruimels vervolgens over de zes glazen.
  4. Doe de luchtige mokkamousse in een spuitzak en maak een mooi laagje op de koekkruimels. Vervolgens komt er weer een laagje koek op, gevolgd door een laagje mousse.

Als decoratie kan je in plaats van koekkruimels ook lekkere mokkaboontjes bovenop leggen. Geniet ervan!

Kies jij liever voor een gezonder toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke kwarktaart.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Luchtige mokkamousse
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-02-20
Preparation Time
15
Cook Time
0
Total Time
15
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« Zwanger op je buik slapen – mag dat wel?
Koekjes dagboek – week 30 »

Comments

  1. Marloes says

    5 november 2021 at 07:42

    Erg lekkere mousse die ik dan ook regelmatig maak.
    Kan je deze mousse ook gebruiken als basis voor mokka taart?
    Lijkt me erg lekker en snelle basis.

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      11 november 2021 at 19:24

      Hi Marloes, wat leuk om te horen! Ik weet niet zeker of deze mousse stevig genoeg is voor een hele taart. Wellicht dat Klop-Fix toevoegen aan de slagroom de mousse steviger maakt? Maar dat heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd, dus ik durf je dat niet te beloven. Groetjes, Gabriëlla

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in