Vegan boterkoek is minstens net zo lekker als gewone boterkoek. Zo. Ik heb het gezegd. En het is nogal een statement, maar er is geen woord aan gelogen. Het verschil tussen beide versies is, natuurlijk, de gebruikte boter. Verder zijn de recepten identiek, net als de smaak.
Wist je dat boter een beschermde naam is? Iets mag pas boter heten als er minimaal 80% melkvet in zit. Technisch gezien is mijn boterkoek dus helemaal geen rechtmatig exemplaar. Ik zou hem eigenlijk plantaardige b-eau-terkoek moeten noem, of iets dergelijks.
Rebel als ik het ben, hou ik het gewoon lekker bij vegan boterkoek. Net zo lekker als de gewone, maar dan ontzettend plantbased.
Geniet ervan!
Ga jij toch liever voor de ‘normale' boterkoek? Bekijk dan hier mijn lekkerste boterkoekrecepten. Uiteraard kan je hier de boter ook voor de plantaardige versie vervangen.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
Bekijk de berichten
We hebben gister deze boterkoek gemaakt en vinden deze zeer geslaagd. Dank je wel voor het recept, makkelijk en snel te maken en superlekker!
Wat leuk om te horen, Yvette! :) Hij staat hier ook alweer op de planning, want het is echt een feestje om te maken en te eten.
Ga deze straks proberen te maken. Ben benieuwd!
Voor een mooie bovenkant; Meng 2 eetlepels sojamelk met 1 theelepel ahornsiroop en bestrijk hiermee.
Wat een mooie toevoeging, Annemarie! Dat ga ik eens proberen. Dankjewel!