40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: naar de logopedist

Hallo lieve koek!

Knappe kerel van me! De afgelopen maand gingen je buien weer van hot naar her. De ene keer werd ik helemaal plat geknuffeld en de dag erop brulde je de hele Albert Heijn bij elkaar. Typisch peutergedrag natuurlijk, maar we hebben het idee dat het bij jou allemaal net wat erger is omdat je nog niet zo goed praat. Daarom bezoeken we sinds deze maand een logopediste. Of een woordjesdokter, zoals we haar maar hebben genoemd. Je hebt het er prima naar je zin, alhoewel we nu nog heel erg in fase zitten dat je vooral bekeken wordt. Wat kan je wel, wat kan je niet en waar komt het door?

Wat je sowieso wel heel goed kan, is urenlang naar kranen kijken. Of naar vrachtwagens, graafmachines of tractors. Zolang het maar rijdt en rolt, ben jij tevreden. We lopen regelmatig langs de bouwplaats bij het park en dan sta je echt vol verwondering te kijken hoe groot de apparaten zijn en hoeveel herrie ze maken.

Sinterklaas is ook weer in het land (nog eventjes) en daar ben je niet per se van onder de indruk. Natuurlijk vind je die cadeautjes in je schoen geweldig en ben je erg content met alle lekkernijen, maar met de piet of sint op de foto gaan? Jou niet gezien. Een pietenpakje aantrekken vond je ook een stap te ver, maar je kijkt wel iedere avond met veel plezier naar het Sinterklaasjournaal.

Mama heeft toevallig van de piet gehoord dat er voor jou een graafmachine in de zak zit. Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt.

Mijn grote kleine druktemaker, knuffelbeer, schreeuwlelijk en grappenmaker, ik hou van jou!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 11

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden