Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pecannoten-citroenkwarktaart

14 april 2016 by Gabriella Leave a Comment

Soms heb je wel eens van die momenten dat je onwijs veel trek hebt in taart. Helaas heb ik dat soort ‘oplevingen' best vaak. En ik kan je vertellen: dat doet weinig goeds met je figuur. Gelukkig kan je van deze pecannoten-citroenkwarktaart wel onbezorgd genieten. Op naar de supermarkt voor de boodschappen! 

Ingrediënten

  • 150 gram dadels
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 gram studentenhaver
  • 50 gram pecannoten
  • 12 pecannoten voor de decoratie
  • 500 gram citroenkwart van Optimel
  • 5 blaadjes gelatine

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Leg de dadels 10 minuten in warm water. Zo kunnen ze even wellen en smaken ze veel lekkerder. Als er nog pitten in je dadels zitten, moet je deze er uithalen.
  2.  In een ander bakje mag de gelatine badderen in koud water. Haal deze twee handelingen niet door elkaar, want anders smelt je gelatine en blijven je dadels keihard.
  3. Doe vervolgens de dadels met een klein beetje vocht, pindakaas, pecannoten, studentenhaver en het amandelmeel in een blender en mix alles flink door elkaar. Als het goed is, ontstaat er nu een grote, plakkerige bal. Heb je het idee dat het niet helemaal goed plakt? Doe er dan nog een klein beetje pindakaas bij.
  4. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en doe hier vervolgens het mengsel op. Druk het stevig aan zodat je bodem goed compact wordt. Je bijna-taart mag nu even chillen in de koelkast.
  5. Haal de gelatine uit de kom, doe dit met een beetje water in een steelpan en zet het op het vuur. Gelatine lost heel snel op, dus blijf er bij! Zodra het lijkt te smelten, mag het vuur al uit. De restwarmte zorgt ervoor dat het helemaal oplost.
  6. Doe de kwark in een grote kom en meng hier al roerend de gelatine doorheen. Dit moet je heel snel doen, omdat je anders stukjes gelatine krijgt.
  7. De kwark mag je vervolgens over de bodem uitstorten, bekleden met pecannoten en daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast schuiven.

Het grote genieten kan beginnen. Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« #Homemade: chocoladereep met kokos en noten
Dadelcake met kokossnippers »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in