We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: vriendin, wat ga je snel!

Lieve Maggie,

Wil jij alsjeblieft niet zo'n vaart hebben in het leven!? Twee maanden geleden schuifelde je achter je loopwagentje en liep je langs de tafel. Nu wandel je sinds een paar weken alsof je nooit iets anders hebt gedaan. Met van die heerlijke stijve knietjes en met een schuddend pinguïn kontje, maar dat kan jou niets schelen. Je gaat als de brandweer en we kunnen je geen moment uit het oog verliezen.

Voordat we het weten, klim je op de vensterbank, de schouw van de open haard, in de papierbak of op de trap. Je bent, eenmaal aan onze aandacht ontsnapt, watervlug en extreem sterk. Dat laatste merken we ook wanneer iets niet helemaal binnen je straatje past. Je hebt een duidelijke eigen wil en mocht iets of iemand daar niet aan voldoen, ben je niet te beroerd om je tanden erin te zetten.

Letterlijk. Want waar ik in jouw vorige dagboek nog schreef dat je alleen je ondertandjes had, is je gebit inmiddels uitgebreid met ook twee knoepers van een boventandjes. Het is al meer dan eens gebeurt dat Lewis iets van je afpakte en hij dat moest bekopen met een flinke afdruk in zijn arm.

Uiteraard leren we je dat dit niet mag, maar stiekem is mama wel trots op je dat je voor jezelf opkomt.

Het gebeurt zelden dat je chagrijnig bent. Iedere ochtend halen we je weer met een glimlach uit je bedje. Vaak zit je al even te spelen of op je gemak wakker te worden, voordat je roept. Je slaapt sinds het begin van januari in je eigen kamertje. Ja ja, tot die tijd stond jouw bedje nog op onze slaapkamer. Dit had aan de ene kant te maken met je nachtelijke feestpartijen, maar aan de andere kant ook met dat mama het wel heel gezellig vond dat je bij ons lag. Het slapen is nog steeds niet altijd je-van-het, maar sinds dat je op kamers bent, gaat het wel een stuk beter. Regelmatig slaap je 4 tot 5 uur achter elkaar, met soms weleens een uitschieter tot 6. Wakker worden gebeurt meestal tussen 7.00 uur en 7.30 uur. Een wereld van verschil met wat het was!

We zien je bijna letterlijk groeien, zo snel ontwikkel jij je. Lekker kletsen, lekker lopen, lekker ontdekken en lekker je grote broer en zus achterna. Mama kan niets anders dan dolgelukkig met jou zien, lieve mop.

Ik hou van jou tot aan de maan en weer terug!

Liefs,

Mama

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 11

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden