Reviews

Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 1

Het was een enorme opoffering, maar speciaal voor jullie heb ik het gedaan: de 10 bijzondere smaken van de Pindakaaswinkel getest! Deze te gekke (want ze verkopen pindakaas) winkel zit in Amsterdam en heeft begin dit jaar haar deuren geopend. 

De eigenaren vinden dat pindakaas nu eindelijk het voetstuk heeft gekregen wat het verdient, en daar ben ik het helemaal mee eens. Al eerder schreef ik over mijn liefde voor dit fijne goedje en ik blijf erbij: pindakaas en ik zijn vriendjes

Verrassende smaken pindakaas

De witte chocolade is HEMELS!

Daarom kon ik natuurlijk ook niets anders dan de 10 verrassende smaken pindakaas proberen die zij (heel leuk!) verkopen in een soort kleine proefpotjes. Goedkoop is het niet; je betaalt voor het pakket bijna 20 euro (exclusief verzendkosten). Maar de pindakaas is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit en met liefde gemaakt.

In deel 1 van mijn pindakaasavontuur test ik 5 smaken. Uiteraard vind je in deel 2 een kritische, lovende of compleet over de top enthousiaste beoordeling van de andere 5 kanjers.

1. Karamel – Zeezout

Deze combinatie is goud waard. Of je het me nu geeft in een chocoladereep, in een toetje of in een potje pindakaas: ik ben fan. Ook in dit geval is het een schot in de roos. Alhoewel de karamel wellicht ietwat te subtiel is, vind ik het een erg fijn smaakje.

2. Koffie

In het ‘echte leven' kom ik niet verder dan een cappuccino met veel suiker, maar in de pindakaas-wereld blijk ik een echte koffiegek te zijn. Man, deze smaak is te gek! Heerlijk mokka, lekker zacht en toch pittig. Ik zou hier, zonder overdrijven, tijdens een romantische film of een avondje All You Need zo een potje van naar binnen kunnen lepelen. Een dikke aanrader!

3. Venkel – Rozijn

Eerlijk is eerlijk, dit was een van de smaken waar ik me zorgen over maakte. Venkel smaakt naar anijs en dat doet me altijd aan de dokter denken. Toch is deze versie best goed te doen! Het wordt geen favoriet, maar het is verrassend en voor mensen met een voorliefde voor venkel zeker een leuke afwisseling. Naar de rozijntjes moet ik goed zoeken en stiekem vind ik ze niet echt een toegevoegde waarde hebben. Al met al een leuk potje!

Man, doe mij elke dag maar zo'n proeverij.

4. Special – Sport pindakaas

Nee, helaas is deze pindakaas geen vervanging van een rondje joggen door het park. Hij zorgt er wel voor dat je spieren groeien als een malle. Mits je er een slinger aan geeft natuurlijk. Deze smaak is voorzien van een flinke dosis eiwitten, wat weer helpt bij het herstellen van je spieren. De smaak verandert er echter niet door: het is nog steeds alsof er een engeltje pure pindakaas over je tong piest.

5. Witte chocolade

Ik ben een chocoladegek en voor witte chocolade mag je me echt midden in de nacht wakker maken. Deze variant is dan ook een geschenk uit te hemel. Om een moord voor te plegen. Je proeft eerst de pindakaas en vervolgens het zoete van de witte chocolade. Ik heb me tijdens het testen echt in moeten houden om niet in een keer dat hele potje naar binnen te gooien. Hij verstoot keihard de koffiesmaak van de eerste plaats.

Binnenkort deel 2! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden