Categorieën Reviews

Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 2

In deze blog lees je alles over deel 2 van mijn enorme opoffering. Dat was het namelijk, maar speciaal voor jullie heb ik het toch gedaan: de 10 bijzondere smaken van de Pindakaaswinkel getest! Deze te gekke (want ze verkopen pindakaas) winkel zit in Amsterdam en heeft begin dit jaar haar deuren geopend. 

In deel 1 heb ik jullie meer verteld over de achtergrond van de winkel en van dit geweldige proefpakketje. Ook heb ik de eerste 5 smaken getest en ‘kritisch' beoordeeld. Niet dat er veel kritisch viel te zijn, want sommige smaken waren echt hemels. Vooral de koffie en de witte chocolade staken er met kop en schouders boven uit.

Banaan – Chili zou geleverd moeten worden met veiligheidswaarschuwing

Nu is het de beurt aan de andere 5 sterren. Er zitten nog enkele verrassingen tussen waarvan ik bij voorbaat niet weet of ik de combinatie enorm geslaagd vind. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Ik ga ze gewoon allemaal proberen!

6. Naturel

En ik begin veilig. Gewoon met de smaak naturel: pindakaas zoals pindakaas ooit bedoeld is. Als je geen pure pindakaas gewend bent, kan ik me voorstellen dat de potjes van de Pindakaaswinkel ietwat rauw op je dak vallen. Het enige wat hier namelijk in zit, zijn pinda's en palmolie. Geen toegevoegde suikers of smaakversterkers. Voor iemand die bijvoorbeeld alleen Calvé eet, kan de smaak te heftig zijn. Toch vind ik naturel pindakaas nog steeds een van de lekkerste soorten. En zo krijgt ook dit fijne potje een dikke voldoende.

7. Dadel – Kaneel

De geur komt je al tegemoet zodra je het potje doet. Als ik kaneel ruik, moet ik altijd denken aan Kerst en prompt hoor ik Mariah Carey in mijn oor blèren dat ik alles ben wat ze wilt voor Kerstmis. De dadel proef ik niet helemaal terug (alhoewel die er ook goed voor gezorgd kan hebben dat hij zo lekker zoet is), maar pindakaas met kaneel is in ieder geval een te gekke combinatie.

8. Kokos – Zeezout

Mijn fijne vriendje ‘Zeezout' zit ook in deze combinatie verwerkt, en weer proef ik hem niet echt terug. Daarnaast vind ik dat ook kokos en pindakaas niet echt hand in hand gaan. De structuur is een beetje naar en de kokos te overheersend. Ik word er bijna misselijk van. Nope, dit gaat hem niet worden.

9. Pure chocolade

Vroeger at ik altijd een boterham met pindakaas en hagelslag. Dat smaakte namelijk bijna hetzelfde als Snickers. Dat gevoel krijg ik bij deze smaak ook. De chocolade is op de achtergrond aanwezig. Je proeft eerst sterk de pindakaas, maar aan het einde van de hap komt het pure van de chocolade vanzelf naar voren. Niet zo lekker als de witte variant, maar hij eindigt zeker in de top 5!

10. Banaan – Chili

Het gekste bewaar ik voor het laatst. Ik vind dit namelijk een bijzondere (of bizarre) combinatie. Daarnaast kan ik absoluut niet tegen pittig, dus ik was enorm benieuwd hoe ik deze smaak zou ervaren. Ook in dit geval was het alsof er een engeltje op mijn tong pieste, maar dan met zoutzuur. Hallelujah, wat is dit pittig zeg! De smaak van de pindakaas en banaan verdwijnt helemaal, het lijkt wel alsof je een hap chilipoeder neemt. Ik krijg het er gewoon warm van! Misschien leuk voor mensen die van pittig eten houden, maar voor mij is het de verliezer van de week.

En de winnaar is…

Overduidelijk de witte chocolade! Die is zo lekker dat ik daar gerust nog 4 potten van zou bestellen. De tweede plaatst wordt bezet door koffie, met een zeer verdienstelijke derde plaats voor de karamel – zeezout. De grote verliezers zijn de banaan – chili en de kokos – zeezout.

Naar welke smaak ben je benieuwd? Ga je ze ook uitproberen of hou jij het liever bij de pindakaas zoals hij ooit bedoeld is? Laat het me weten! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden