Reviews

Review: vijf gangen genieten bij Héroine

Normaal gesproken eten we op onze trouwdag bij restaurant De Wagenmaker. Maar dit jaar niet, ik was ook weleens toe aan wat anders. Na maanden niet uiteten te zijn geweest vanwege Corona en de baby, wilde ik hip, lekker en bijzonder. Het eten bij Héroine maakte dat meer dan waar. Wat we hebben gegeten en hoeveel we daarvoor kwijt waren, lees je in deze review!

Héroine marathon: proppen in twee uur

Ik weet niet zeker of het vanwege de huidige situatie (Corona-tijd) is, maar we konden alleen een tijdsvak van twee uur reserveren. Om 18.00 uur schoven we aan tafel en om 20.00 uur moesten we weer buiten staan. In principe ben ik groot voorstander van snel eten (hallo korte spanningsboog), maar aangezien je bij Héroine alleen vijf of zeven gangen kan bestellen, stonden we toch voor een flinke uitdaging.

In verband met het korte tijdsvak was een zevengangenmenu niet mogelijk, dus werden het vijf porties.

U zei?

Binnen vijf minuten hadden we de eerste drie amuses op onze tafel staan. Stuk voor stuk prachtig, maar pas bij het zien van de menukaart (verderop te lezen, maar wel wekelijks wisselend) achteraf had ik door wat ik nu eigenlijk gegeten had. De helft van de ingrediënten kende ik namelijk niet! Kombu? Nog nooit van gehoord. Idem dito voor lavas en huacatay. Dat mocht de pret niet drukken, want alle hapjes waren heerlijk.

Wortel
Curry
Kabeljauw

Vegetarisch, vis en vlees

Het mooie van alle gangen vond ik dat er gekozen was voor zowel vegetarisch als vis en vlees. Zo bestonden de eerste twee gangen uit groenten, met als absolute favoriet de pompoenlasagne met Brebirousse. Oké, dat ingrediënt heb ik net ook gegoogeld: zachte schapenkaas uit Frankrijk.

Bij de derde gang was de langoustine de ster, maar deze werd door manlief vakkundig op mijn bordje gedeponeerd. Hij had het geprobeerd (zei hij, er zijn geen bewijzen van), maar iets wat uit de zee komt, is meestal niet zijn ding. Ik vond het wederom een verrukkelijk gerecht en het feit dat we daarvoor het verkeerde bestek hadden gebruikt, bezorgden ons maar tijdelijk het schaamrood op de kaken.

Daarna kwam de gang waar Wim dan weer van ging tapdansen, namelijk die met vlees. Op ons bord lag een heerlijk mals stukje procureur met een werkelijk zalige venkel.

Het feestje werd afgesloten met een crème van avocado en witte chocolade, geitenmelk parfait en kamille ‘wafeltjes'. Alhoewel ook dit heerlijk was, vonden wij dit allebei de minste gang, omdat de smaken teveel in elkaar overliepen.

De sfeer en de rekening van Héroine

Toen we binnenkwamen wisten we het gelijk: dit is een hippe tent. De bediening is netjes, maar hip. De tafels en decoratie zijn netjes, maar hip en de gasten vielen ook perfect in deze categorie. Behalve het stel naast ons dan. Dat deed heel hip, maar het feit dat de vrouw bij de kok twintig minuten nogal luid haar beklag deed over dat het servies niet lekker sneed (???), maakten het koppel toch minder netjes.

Toen de rekening kwam, moesten we allebei even slikken. Voor het vijfgangendiner, een gedeeld kaasplankje, twee alcoholvrije biertjes, een glas rode wijn (van fcking € 7,50) en twee koffie moesten we € 160,- (inclusief fooi) betalen. Gedurende de avond werden we zonder dat we het vroegen, voorzien van bruisend water en deze vonden we ook terug op de rekening á € 2,50 per stuk. Een druppel op een gloeiende plaat voor zo'n bedrag, maar ik vond dat toch een beetje gek. We hadden er niet om gevraagd, kregen het wel en het werd dus uiteindelijk ook berekend.

Over het geld praten we niet meer, het gaat er vooral om dat we heerlijk gegeten hebben! Wat mij betreft is Héroine een dikke aanrader en het eten is het geld meer dan waard.

Samenvatting
Review datum
Review
Restaurant Héroine
Mijn score
5
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden