Reviews

De leukste hotspots van Zuidwest-Jutland

Zuidwest-Jutland is een geweldige regio om op vakantie te gaan. Je vindt er tal van leuke musea, uiteraard het briljante Legoland, maar ook heel wat mooie dorpjes en steden die je echt een keer moet bezoeken. Als je op vakantie gaat naar Denemarken, dan zijn dit absoluut de leukste hotspots van Zuidwest-Jutland!

De leukste hotspots van Zuidwest-Jutland

1. Ribe

Ribe is het oudste stadje van heel Scandinavië en dat zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de stad voorzien is van prachtige huizen. Gewoon door de straatjes lopen is al een hele belevenis, maar stel je voor dat je van al dat wandelen trekt krijgt, dan zijn er ook meer dan genoeg restaurantjes en heerlijke bakkerijen.

2. Ribe VikingeCenter

Even verderop ligt het Ribe Vinkingecenter. Hier maak je kennis met hoe de Vikingen vroeger leefden. Je vindt meerdere van dit soort plekken in Zuidwest-Jutland, maar het Ribe Vinkingecenter is de grootste. Er lopen iedere dag verklede medewerkers rond die de leukste activiteiten organiseren. Een klein nadeel: voor een aantal activiteiten moet je wel extra bijbetalen. En dat met een entreeprijs die ook niet bepaald mals is. Voor volwassenen betaal je rond de € 20,- per persoon. Alhoewel wij het heel leuk vonden, merkten we dat Mae met haar 2 jaar nog net iets te jong was. Ik denk dat kindjes vanaf 4 jaar het beter begrijpen.

3. Legoland

Dit wilde Wim vooral heel erg graag en vooraf dacht ik dat hij ook de enige was die het leuk zou vinden. Niets was minder waar! Legoland was by far de leukste activiteit van de vakantie! Je vindt er attracties voor zowel heel erg jong als wat ouder en het is een vrij kleinschalig park, waardoor je je niet helemaal het apezuur loopt. Een kleine tip: de echt leuke attracties zijn wel pas voor kindjes langer dan 90 cm, dus dat is iets om rekening mee te houden.

4. De vuurtoren van Blåvand

De vuurtoren van Blåvand staat op het meest westelijke puntje van Denemarken en is 40 meter hoog. Toen wij hem bezochten, waaide het zo hard dat ik bang was dat Mae er vanaf zou waaien. Dit is overigens (uiteraard) niet gebeurd, mede omdat manlief zijn dochter (en de trap) niet los durfde te laten. Het uitzicht is prachtig en Blåvand zelf is ook ontzettend leuk. Een dikke aanrader!

5. Henne Strand

Wij vierden onze vakantie op 20 minuten rijden van Henne Strand en de eerste keer dat ik naar dit kustdorpje reed, had ik er ontzettend de pest in dat ons huisje hier niet stond. Wat een geweldig dorp en wat een prachtige kustlijn! Ik vond het bijna adembenemend mooi en iedere keer als de zon scheen, gingen we ook snel naar het strand toe.

6. Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg

Oftewel: het visserij- en scheepvaartmuseum in Esbjerg! Wim vond ‘m een tikkie tegenvallen (wederom ook vanwege de hoge entreeprijs van € 17,- per persoon), maar ik heb het er wel heel erg naar mijn zin gehad! Het museum bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een mooi aquarium, een gigantische speeltuin buiten en een gedeelte over booreilanden in de Noordzee. Buiten vind je de zeehonden en heb je uitzicht op de Wadden.

Ga je op vakantie naar Denemarken en ben je benieuwd wat voor lekkers je daar allemaal kan eten? Kijk dan snel in de lijst met Deense lekkernijen!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden