Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 1

16 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Het was een enorme opoffering, maar speciaal voor jullie heb ik het gedaan: de 10 bijzondere smaken van de Pindakaaswinkel getest! Deze te gekke (want ze verkopen pindakaas) winkel zit in Amsterdam en heeft begin dit jaar haar deuren geopend. 

De eigenaren vinden dat pindakaas nu eindelijk het voetstuk heeft gekregen wat het verdient, en daar ben ik het helemaal mee eens. Al eerder schreef ik over mijn liefde voor dit fijne goedje en ik blijf erbij: pindakaas en ik zijn vriendjes

Verrassende smaken pindakaas

pindakaas

De witte chocolade is HEMELS!

Daarom kon ik natuurlijk ook niets anders dan de 10 verrassende smaken pindakaas proberen die zij (heel leuk!) verkopen in een soort kleine proefpotjes. Goedkoop is het niet; je betaalt voor het pakket bijna 20 euro (exclusief verzendkosten). Maar de pindakaas is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit en met liefde gemaakt.

In deel 1 van mijn pindakaasavontuur test ik 5 smaken. Uiteraard vind je in deel 2 een kritische, lovende of compleet over de top enthousiaste beoordeling van de andere 5 kanjers.

1. Karamel – Zeezout

Deze combinatie is goud waard. Of je het me nu geeft in een chocoladereep, in een toetje of in een potje pindakaas: ik ben fan. Ook in dit geval is het een schot in de roos. Alhoewel de karamel wellicht ietwat te subtiel is, vind ik het een erg fijn smaakje.

2. Koffie

In het ‘echte leven' kom ik niet verder dan een cappuccino met veel suiker, maar in de pindakaas-wereld blijk ik een echte koffiegek te zijn. Man, deze smaak is te gek! Heerlijk mokka, lekker zacht en toch pittig. Ik zou hier, zonder overdrijven, tijdens een romantische film of een avondje All You Need zo een potje van naar binnen kunnen lepelen. Een dikke aanrader!

3. Venkel – Rozijn

Eerlijk is eerlijk, dit was een van de smaken waar ik me zorgen over maakte. Venkel smaakt naar anijs en dat doet me altijd aan de dokter denken. Toch is deze versie best goed te doen! Het wordt geen favoriet, maar het is verrassend en voor mensen met een voorliefde voor venkel zeker een leuke afwisseling. Naar de rozijntjes moet ik goed zoeken en stiekem vind ik ze niet echt een toegevoegde waarde hebben. Al met al een leuk potje!

Pindakaas

Man, doe mij elke dag maar zo'n proeverij.

4. Special – Sport pindakaas

Nee, helaas is deze pindakaas geen vervanging van een rondje joggen door het park. Hij zorgt er wel voor dat je spieren groeien als een malle. Mits je er een slinger aan geeft natuurlijk. Deze smaak is voorzien van een flinke dosis eiwitten, wat weer helpt bij het herstellen van je spieren. De smaak verandert er echter niet door: het is nog steeds alsof er een engeltje pure pindakaas over je tong piest.

5. Witte chocolade

Ik ben een chocoladegek en voor witte chocolade mag je me echt midden in de nacht wakker maken. Deze variant is dan ook een geschenk uit te hemel. Om een moord voor te plegen. Je proeft eerst de pindakaas en vervolgens het zoete van de witte chocolade. Ik heb me tijdens het testen echt in moeten houden om niet in een keer dat hele potje naar binnen te gooien. Hij verstoot keihard de koffiesmaak van de eerste plaats.

Binnenkort deel 2! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Reviews

« Snelle lunch: hartige muffins
Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 2 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in