Je mag me gerust wakker maken voor Nachos met gehakt en groenten. Het is echt mijn ultieme comfortfood. Er komt geen zakje bij aan te passen, op die van de nachos zelf na dan. Het kruidenmengsel maak je zelf, waardoor je hem zo pittig kan maken als je zelf wilt.Tien minuten in de keuken, een kwartier het raampje van de oven onder kwijlen en daarna mag je al aanvallen. 

Zelf eet ik deze nachos met gehakt en groenten vaak met zure room of salsa, maar je kan natuurlijk ook een ander sausje kiezen. Zet goedgevulde schaal met nachos neer op een borreltafel, maar zelf eten wij het ook regelmatig als diner. De groenten zorgt voor meer dan voldoende vulling en voorkomt dat je halverwege de avond weer met een knorrende maag zit.

Uiteraard is het niet de meest gezonde maaltijd ter wereld, maar lekker is deze nachos met gehakt en groenten wel!

Nachos: dit is de perfecte tortilla chips

Eigenlijk is het recept van nachos per ongeluk ontstaan. Het gerucht, of de legende want het gaat toch om een heuse klassieker, gaat dat er per ongeluk kaas viel op een nog heet stuk tortilla en dat de toevallige ontdekker daar zo blij van werd, dat hij er een compleet gerecht van maakte.

Het oorspronkelijke nachos recept is dus gemaakt met de naturel tortilla chips, maar zelf vind ik de Nachos Cheese veel lekkerder. Daardoor is dit recept ook met die smaak gemaakt.

Ingrediënten voor nachos met gehakt en groenten

  • 2 zakken nachos chips
  • 1 prei
  • 2 paprika's (jij mag de kleur kiezen)
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram magere gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Verse koriander
  • Olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Bak het gehakt met de kruiden. Snijd de paprika en prei in stukken en bak deze mee. Voeg vervolgens de kidneybonen en mais toe. Als laatste roer je de tomatenblokjes erdoorheen.
  3. Vet de ovenschaal in met olijfolie en beleg de bodem en zijkant met de nachos.
  4. Verdeel de groenten en het gehakt over de nachos en verdeel de geraspte kaas over de schaal.
  5. Schuif deze prachtige creatie voor 10/15 minuten de oven in, zodat de kaas goed kan smelten.

Eenmaal uit de oven strooi je nog wat verse koriander over deze heerlijke nachos. Dan kan het grote genieten beginnen. Eet smakelijk!

Vind jij ovenschotels geweldig, maar ben je niet zo heel erg weg van nachos? Maak dan eens deze heerlijke loaded Bugles met zwarte knoflook.

Summary
Recipe Name
Nachos met gehakt en groenten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 6 Review(s)
Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden