Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Nachos met gehakt en groenten

23 juli 2019 by Gabriella Leave a Comment

Je mag me gerust wakker maken voor Nachos met gehakt en groenten. Het is echt mijn ultieme comfortfood. Er komt geen zakje bij aan te passen, op die van de nachos zelf na dan. Het kruidenmengsel maak je zelf, waardoor je hem zo pittig kan maken als je zelf wilt.Tien minuten in de keuken, een kwartier het raampje van de oven onder kwijlen en daarna mag je al aanvallen. 

Zelf eet ik deze nachos met gehakt en groenten vaak met zure room of salsa, maar je kan natuurlijk ook een ander sausje kiezen. Zet goedgevulde schaal met nachos neer op een borreltafel, maar zelf eten wij het ook regelmatig als diner. De groenten zorgt voor meer dan voldoende vulling en voorkomt dat je halverwege de avond weer met een knorrende maag zit.

Uiteraard is het niet de meest gezonde maaltijd ter wereld, maar lekker is deze nachos met gehakt en groenten wel!

nachos met gehakt en groenten

Nachos: dit is de perfecte tortilla chips

Eigenlijk is het recept van nachos per ongeluk ontstaan. Het gerucht, of de legende want het gaat toch om een heuse klassieker, gaat dat er per ongeluk kaas viel op een nog heet stuk tortilla en dat de toevallige ontdekker daar zo blij van werd, dat hij er een compleet gerecht van maakte.

Het oorspronkelijke nachos recept is dus gemaakt met de naturel tortilla chips, maar zelf vind ik de Nachos Cheese veel lekkerder. Daardoor is dit recept ook met die smaak gemaakt.

Ingrediënten voor nachos met gehakt en groenten

  • 2 zakken nachos chips
  • 1 prei
  • 2 paprika's (jij mag de kleur kiezen)
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram magere gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Een snufje zout 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder  
  • 1 teentje knoflook
  • Verse koriander
  • Olijfolie
koken & tafelen algemeen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Bak het gehakt met de kruiden. Snijd de paprika en prei in stukken en bak deze mee. Voeg vervolgens de kidneybonen en mais toe. Als laatste roer je de tomatenblokjes erdoorheen.
  3. Vet de ovenschaal in met olijfolie en beleg de bodem en zijkant met de nachos.
  4. Verdeel de groenten en het gehakt over de nachos en verdeel de geraspte kaas over de schaal.
  5. Schuif deze prachtige creatie voor 10/15 minuten de oven in, zodat de kaas goed kan smelten.

Eenmaal uit de oven strooi je nog wat verse koriander over deze heerlijke nachos. Dan kan het grote genieten beginnen. Eet smakelijk!

Vind jij ovenschotels geweldig, maar ben je niet zo heel erg weg van nachos? Maak dan eens deze heerlijke loaded Bugles met zwarte knoflook.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Nachos met gehakt en groenten
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2019-07-23
Preparation Time
15M
Cook Time
15M
Total Time
30M
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Opgeslagen onder: Friday Favorites

« Hoe blijf je als moeder een beetje rebels?
Emotional freedom techniques – wat is het en hoe werkt het? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in