Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Het bakken en koken woordenboek van Gabriellavanrosmalen.nl

4 november 2018 by Gabriella Leave a Comment

Inmiddels heb ik al meer dan 150 recepten gemaakt, geproefd en opgeschreven en kan ik niet meer koken en bakken zonder me af te vragen of dit iets voor mijn website is. De gewoonte om op deze manier met lekker eten bezig te zijn, zit zo diep dat ik af en toe vergeet dat jij niet bij mij in de keuken staat. Daarom heb ik het bakken en koken woordenboek voor je uitgeschreven. Vanaf nu weet je dus altijd wat ik bedoel met 1 eetlepel, een snufje en ‘verwarm de oven voor'.

Ik blijf dit artikel continue aanvullen, dus heb je nog ideeën, vragen, tips of suggesties, laat het me vooral weten! 

Het koken en bakken woordenboek 

1 eetlepel

Hiermee bedoel ik letterlijk 1 eetlepel en denk dan aan wanneer je kwark opschept. Hier zit geen enorme berg bovenop, maar hij is ook niet vlak afgestreken. Een collega vroeg of ik dan een eetlepel pindakaas bedoelde, maar dat lijkt me niet verstandig. Die eet ik altijd met 3 etages. 

Bakken

Een snufje 

Wanneer ik deze term gebruik, heb ik het vaak over zout en dit laat ik zelf meestal staan. Sowieso zit er al genoeg zout in onze dagelijkse voeding en is het niet per se heel gezond, en daarnaast eten we voor Mae zoutarm. Zout geeft eten vaak wel een boost en daarom voeg ik soms een snufje toe. Denk hierbij aan een mespunt of 1/5 theelepel. Meer heb je vaak echt niet nodig! 

Een flinke dot 

Ook zo'n duidelijke, he? Wanneer ik een flinke dot gebruik, ram ik meestal een keer goed op een potje kruiden. Je kan het ook wel vergelijken met een halve eetlepel (zonder kop, zie hierboven). 

Verwarm de oven voor

En daarachter staat dan vaak de temperatuur waarop de oven moet uitkomen. Maar is het gas, kook ik op vuur of stook ik de kachel flink op? Joost mag het weten. Tegenwoordig zet ik er vaak bij dat het om de temperatuur voor een heteluchtoven gaat, maar mocht ik dat weer eens vergeten, bij deze! 

bakken

‘Laat ‘m dan nog even staan'

Dit is ook zo'n heerlijk vaag oven-woord, maar deze kan ik echt niet mooier maken dan het is. Iedere oven werkt weer anders. Bij mij kan een cheesecake in 50 minuten gaar zijn, maar de jouwe kan 55 minuten nodig hebben. Vandaar dat ik altijd aangeef dat je de kleur en vaak ook de structuur moet controleren. Is dat nog niet helemaal oké? Laat ‘m dan nog even staan.. 

Proeven, proeven, proeven!

Nog een mooi vaag, maar o zo logisch begrip: proeven! Bij mij breekt het zweet me al uit bij paprikapoeder, maar wie weet werk jij zonder blikken of blozen 3 potjes sambal weg. Vooral als ik veel met kruiden werk, zoals bij deze fijne stoofschotel, is proeven belangrijk. Smaken verschillen zo! 

Hopelijk zijn mijn recepten weer wat duidelijker voor je geworden. Wil je nog meer weten? Laat je vraag dan hieronder achter in de comments! 

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage

« Koekjes bakken zonder ei voor kinderen
Slap haar in de herfst? Deze 5 ingrediënten geven je haar een boost! »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in