Zuchtjes wind

Hoe blijf je als moeder een beetje rebels?

Ik zag het helemaal voor me: met een neusring en een korte bob werd ik weer een beetje de rebelse vrouw die ik (n)ooit ben geweest. Je moet immers voorkomen dat je verandert in de slonzige moeder met het eeuwige knotje, toch? Nou, ik kon de plank niet verder misslaan. Rebels, ik? Laat me niet lachen.

Beiden zijn ze er gekomen, zowel de bob als de neusring. Maar vooral die laatste heeft voor een hoop grijze haren gezorgd. Vanaf het moment dat de piercing gezet werd, raakte mijn neusvleugel zo'n beetje chronisch ontstoken. Tragisch, maar waar. Het zetten was een peulenschil vergeleken bij de pijn die ik daarna steeds had. In eerste instantie waren de problemen er alleen als ik het ringetje droeg, maar de laatste tijd deed mijn neus ook opstandig bij het anti-zweerknopje.

Toen ik voor de zoveelste keer vreesde voor het voortbestaan van mijn neusvleugel, heb ik de handdoek in de ring gegooid. Dan maar geen neuspiercing.

Rebels, is dat nou nodig?

Ik heb het dus geprobeerd, rebels zijn, maar ik geloof niet dat het mijn ding is. Misschien ben ik wel meer het type ‘burgerlijke mama' in plaats van ontzettend wild? Ik werd immers afgelopen week dolgelukkig van de nieuwe wasmachine die onze 20 jaar oude Miele verving. Op het moment dat ik mega-enthousiast tegen mijn man brulde dat deze wasmachine ook een stoomfunctie had, voelde ik mijn street credibility door de ondergrens zakken.

De neuspiercing vastgelegd. 4 uur later moest ‘ie het veld ruimen.

Een tattoo

Ik hoop altijd dat Kraantje Pappie me een beetje ruigheid geeft. Als Mae en ik echter onze billen aan het schudden zijn op ‘050' en ik zie mezelf in de weerspiegeling van het raam, dan weet ik dat dat ook niet het geval is.

Ik heb gedacht aan een tattoo en stiekem staat hij nog steeds op mijn bucketlist. Maar zo'n plaatje is voor altijd en dat is een heel lastig begrip als je net als ik de spanningsboog van een platgeslagen fruitvlieg heb. Wat als ik hem na 4 weken al niet meer mooi vind?

De sleurkoningin

Ik denk dat ik mijn rol als sleurkoningin gewoon accepteer. En als dat betekent dat ik heel blij word van hangweekenden zonder verplichtingen met manlief, een nieuwe wasmachine en dikke knuffels van Mae en Toeter, dan is dat maar zo.

Ben jij een rebelse moeder of doe jij het ook beter als sleurkoningin?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden