Categorieën Eten is liefdehomepage

Mijn 5 favoriete gezonde snacks (en 1 valsspeler)

Laatst kwam ik tot de ontdekking dat ik al heel wat lekkere recepten heb gemaakt. Alhoewel ik zelf vaak terugval op een heerlijk stuk bananenbrood, staan er nog veel meer pareltjes op Gezond met Gab. 99% is gezond, maar eerlijk is eerlijk: er zit ook weleens een kleine ongezonde uitschieter tussen. Deze, en 5 gezonde snacks die wel weegschaalproof zijn, heb ik voor je op een rij gezet! 

1. The good old kwarkbol

Ik hou van kwarkbollen. Ze zijn super lekker, heerlijk fluffy en doordat ze zo vol van smaak zijn, heb je helemaal niet het idee dat je een gezonde snack in je handen hebt. Laatst maakte ik een pareltje waar ik echt mijn vingers bij aflikte. Goed nieuws, hij is (toegevoegde) suikervrij! Door de frambozen en banaan heb je namelijk helemaal geen extra suiker nodig. Maak ze in het weekend zodat je de hele week voorzien bent van een gezonde snack.

En lekker dat ‘ie is joh!

2. Koffiecake met dadels

Dit is zo'n cake die je met een gerust hart neer kan zetten als je visite krijgt. Of die je gewoon lekker in je eentje oppeuzelt als je naar All You Need Is Love kijkt. Hij is eigenlijk veel te lekker om te delen, dus mocht je keuze naar de tweede optie uitgaan, dan geef ik je groot gelijk. Deze heerlijke koffiebom bevat veel gezonde ingrediënten, maar is niet geheel calorie-arm.

3. Een dag zonder bananenbrood is een dag niet geleefd

Ik bak er ieder weekend wel eentje, zodat ik altijd wat gezonds in mijn koelkast heb liggen: bananenbrood. De ene keer met kaneel, de andere keer met kokos. Nu de herfst weer is begonnen, maak ik er vaak een met speculaaskruiden. En straks als de sint weer in het land is, zal er ook vast wel weer een voorbij komen met kruidnootjes erin. Gegarandeerd genieten!

Heerlijk bij de thee!

4. Gezonde rocky roads

Wie wordt er nu niet gelukkig van chocola? Ik in ieder geval wel, ontzettend gelukkig zelfs. Iedere dag een andere Tony's reep naar binnen proppen zit er helaas niet in. Lekkere snacks met chocolade, zoals deze gezonde rocky roads, verzachten dat leed gelukkig wel flink. Ook leuk: als je de basis goed hebt, kan je allerlei gezonde dingen in het recept verwerken!

5. Wanneer je bijna niets in huis hebt

Is je voorraadkast zo goed als leeg en klinkt je koelkast als een holle boom, maar heb je nog wel banaan, ei, havermout en cranberry's in huis? Dan kan gelukkig alsnog je deze heerlijke bananenmuffins maken. Super snel klaar en ze smaken ook nog eens heerlijk. Win-win, als je het mij vraagt!

En bij dit recept moet je je weegschaal even negeren

Ik ben een suckerboterkoek voor . Wel de zelfgemaakte natuurlijk, die uit de winkel is maar behelpen als je weleens de boterkoek van mijn mama hebt gegeten. Zij maakt dit recept al jaren en het is zo intens lekker. Ik waarschuw je: maar 1 stukje nemen is geen optie!

Wat is jouw favoriete recept op Gezond met Gab? Ik ben benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden