Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Bananenbrood met kokos

23 juli 2017 by Gabriella 2 Comments

Tot mijn grote schrik zag ik dat er pas 1 recept voor bananenbrood online staat, namelijk die met Tony Chocolonely! Daar kan ik het natuurlijk niet bij laten. Hallo, een leven zonder bananenbrood is lang zo leuk niet, hoor. Daarom hierbij een nieuw recept: bananenbrood met kokos! You can thank me later. 

Ingrediënten bananenbrood met kokos

  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram cranberry's
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren en de banaan in de blender en mix dit net zolang totdat de banaan helemaal gepureerd is, en het geheel luchtig. Daarna mag de havermout, het zout, het bakpoeder en de kokos erbij.
  3. Schenk het beslag over in een kom en roer de cranberry's er doorheen.
  4. Vet het cakeblik in en beleg het met bakpapier. Giet vervolgens het beslag in het blik en strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.
  5. Schuif het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Vergeet hem, voordat je hem eruit haalt, niet even te controleren op gaarheid met een satéprikker!

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« 10 x dit zegt een moeder maffioso
Lieve mama, waarom ben je niet gewoon eerlijk? »

Comments

  1. Yvonne says

    2 juni 2023 at 07:12

    Waarom moet je het beslag in een kom (afwas!) overgieten om er cranberry’s door heen te roeren?

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      19 juni 2023 at 17:40

      Hi Yvonne, dat komt omdat ik het beslag gemixt had in de blender en met die messen onderin vind ik het niet fijn doorroeren. Als je het gewoon mixt in een beslagkom kan dat uiteraard in hetzelfde. Dan zou ik ook geen extra afwas maken ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in