Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Koffietaart met dadels

24 september 2017 by Gabriella Leave a Comment

Die Anne, die heeft pas echt goede ideeën. Toen ik dit recept op haar website zag staan, wist ik meteen dat ik het ook wilde maken. De pech was alleen dat ik op mijn werk zat en nog even geduld moest hebben. Niet een van mijn sterkste kanten. Ik heb de hele dag honger gehad en bij thuiskomst ben ik direct de keuken ingedoken. Het was het wachten helemaal waard: deze koffietaart met dadels is om je vingers bij af te likken! 

Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik het recept iets aangepast. Het originele recept vind je op healthyfoodlove.nl. 

Alhoewel het recept veel gezonde ingrediënten bevat, is het best wel calorierijk. Houd hier rekening mee! 1 stukje koffietaart met dadels bevat ongeveer 300 kcal. 

Ingrediënten

koffietaart met dadels

En lekker dat ‘ie is joh!

  • 100 gram Medjoul-dadels
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram gemengde, ongezouten noten
  • 40 gram krokante muesli
  • 250 gram mascarpone
  • 2 Nescafe espresso mokka sticks
  • 5 grote eetlepels magere kwark
  • 1 theelepel zoetstof

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Ontpit de dadels en doe deze samen met de cruesli, noten en rozijnen in de blender. Geef er een flinke zwieper aan, maar maal niet alles helemaal fijn. De ingrediënten mogen best nog te herkennen zijn.
  2. Beleg een cakevorm met een bakpapiertje en strooi het mengsel erin. Druk het vervolgens goed aan, zodat je straks een stevige bodem hebt.
  3. Doe de mascarpone, koffiesticks, magere kwark en de zoetstof in een kom en meng alles goed door elkaar. Ik heb dit met een spatel gedaan, maar snel met de handmixer kan natuurlijk ook.
  4. Spatel de topping over de dadelbodem en zet het taartje vervolgens minimaal een uur in de koelkast.

Geniet ervan! Maar wel met mate. Alhoewel het recept veel gezonde ingrediënten bevat, is het best wel calorierijk. Houd hier rekening mee! 1 stukje koffietaart met dadels bevat ongeveer 300 kcal. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Zo voorkom je Sjaak Afhaak gedrag
Schuldgevoel 2.0 – de mamaversie »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in