Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Bananencakejes met cranberry’s

1 juli 2016 by Gabriella Leave a Comment

Deze cakejes worden u mede mogelijk gemaakt door mijn pas gekochte, vreselijk schattige muffinbakblik. Ik bakte mijn cakejes en dergelijke altijd in een siliconen vormpje, maar daar kregen ze behoorlijk merkwaardige vormen van. Toen ik dit bakblik zag bij Søstrene Grene (echt een te leuke winkel!) kon ik hem dan ook niet laten liggen. 

Toen ik hem eenmaal in huis had, heb ik hem direct uitgeprobeerd. Ik verschanste me op mijn vrije zaterdagavond in de keuken met mijn schort om en geweldige bakblik onder mijn arm. Ik woog, bakte, proefde, keek moeilijk en herhaalde het riedeltje vervolgens weer. Het eindresultaat is het gelukkig allemaal waard. Deze bananencakejes met havermout zijn werkelijk om je vingers bij af te likken. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar volstaan ook prima als haastig ontbijt. Ik heb er een nieuwe favo snack bij!

bananencakejes

Ik hartje dit bakblik!

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 2 kleine bananen
  • 1 ei
  • 1 flinke hand (het liefst ongezoete) cranberry's

Extra benodigdheden:

  • 1 muffinbakvorm voor 6 muffins (uiteraard kan je ook gewoon vormpjes gebruiken, maar ik was nou eenmaal dolgelukkig met mn blik!)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, de bananen en het ei in een kom en mix alles goed door elkaar. Het moet een vloeibaar beslag worden. Ik heb 2 kleine bananen gebruikt, maar als je echt een flinke joekel hebt, is dat natuurlijk ook prima.
  3. Doe de hand cranberry's door het beslag. Roer dit met de hand er doorheen, anders heb je straks ieniemienie besjes in je cakeje.
  4. Smeer het bakblik in met olijfolie en verdeel het beslag. Het zou precies genoeg moeten zijn voor 6 cakejes.
  5. Schuif ze voor 30 minuten in de oven. Ik heb ze nog 5 minuten langer laten staan op 190 graden zodat ze iets bruiner werden, maar na een half uur zijn ze ook goed.

Geniet ervan!

En, ga jij ze een keer proberen? Laat het me weten in de comments, op Facebook of via Instagram! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe zit het met… eten op vakantie?
Hoe zit het met… ijsjes? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in