Categorieën Eten is liefdehomepage

De lekkerste recepten van 2016!

Oh man, wat heb ik dit jaar veel lekkere dingen gegeten en gemaakt, zeg! Van heerlijke pizza's in Italië tot briljante homemade ontbijt-appeltaartjes. Ik heb de lekkerste recepten van 2016 nog eens voor je op een rijtje gezet.  

1. Bloemkoolkoeken met geitenkaas

Bloemkoolkoeken met geitenkaas

Ik weet dat niet iedereen gek is op bloemkool of geitenkaas, laat staan een combinatie van die producten, maar deze koeken zijn echt grandioos! Helaas mag ik ze momenteel niet meer (Erwtjes schijnen niet zo gek te zijn op zachte geitenkaas) en stiekem mis ik ze wel een beetje. Ze zijn echt heel lekker en zeker een keer het proberen waard.

2. No bake kruidnootjes cheesecake

No bake kruidnootjes cheesecake

Wat was ik trots op deze taart! De monchou-versie maak ik vaker, maar zo mooi had hij er nog nooit uitgezien. Daarnaast waren de kruidnootjes ook een hele lekkere toevoeging. Het is jammer dat ik dit meesterwerkje alleen rond Sinterklaas kan maken, maar ik weet zeker dat hij volgend jaar gewoon weer een keer op het menu staat.

Tip van flip! Vervang de kruidnootjes(bodem) voor bastognekoeken en beleg de bovenkant niet met schuimpjes, maar met vers fruit. Zo kan je deze overheerlijke taart ook gewoon in de zomer maken. 

Doperwtendip en komkommerdip!

3. Krokante sterren met 2 x groentedip

Dit recept is er een uit mijn ‘feestdagen-serie' en dus nog niet zo heel oud, maar in die korte tijd is hij mateloos populair geworden. De dips zijn gezond en makkelijk te maken, en de sterren staan gewoon super feestelijk. Daarnaast is een volkoren wrap altijd nog een beter idee dan een wit stokbroodje.

Ontbijten met taart, wat wil je nog meer?

4. Het gezonde appeltaartje

Normaal ben ik niet zo gek op appeltaart. De appel wordt altijd snel zacht en zompig, helemaal als je hem niet zelf maakt. Dit gezonde appeltaartje gaat er echter in als zoete koek. Door de kokosmeel heeft hij een hele bijzondere smaak, de havermout zorgt voor een vol gevoel en de appel in combinatie met de kaneel en rozijnen is gewoon niet te weerstaan. 20 minuutjes in de oven en klaar is Clara!

5. Herfstige speltpannenkoeken

Je kan ze natuurlijk ook je partner laten bakken zodat jij lekker kan blijven liggen.

Normaal gesproken liep ik trouw iedere zondagochtend hard en schoten de uitgebreide ontbijtjes er nog wel eens bij in. Sinds dat Erwtje besloten heeft dat hardlopen haar hobby niet is, loop ik echter geen meter meer. Aan de ene kant is dat uitermate rot, aan de andere kant zorgt het er wel voor dat ik tijd heb voor een uitgebreide zondagse bakdag. Deze overheerlijke herfstige speltpannenkoeken zijn daar het resultaat van.

Ik hoop dat ik in 2017 net zoveel lekkere recepten mag maken als het afgelopen jaar. En dan hoop ik nog harder dat jullie net zo enthousiast reageren als nu. Bedankt allemaal en een geweldige jaarwisseling gewenst! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden