Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

De lekkerste recepten van 2016!

31 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Oh man, wat heb ik dit jaar veel lekkere dingen gegeten en gemaakt, zeg! Van heerlijke pizza's in Italië tot briljante homemade ontbijt-appeltaartjes. Ik heb de lekkerste recepten van 2016 nog eens voor je op een rijtje gezet.  

1. Bloemkoolkoeken met geitenkaas

bloemkool

Bloemkoolkoeken met geitenkaas

Ik weet dat niet iedereen gek is op bloemkool of geitenkaas, laat staan een combinatie van die producten, maar deze koeken zijn echt grandioos! Helaas mag ik ze momenteel niet meer (Erwtjes schijnen niet zo gek te zijn op zachte geitenkaas) en stiekem mis ik ze wel een beetje. Ze zijn echt heel lekker en zeker een keer het proberen waard.

2. No bake kruidnootjes cheesecake

kruidnootjes cheesecake

No bake kruidnootjes cheesecake

Wat was ik trots op deze taart! De monchou-versie maak ik vaker, maar zo mooi had hij er nog nooit uitgezien. Daarnaast waren de kruidnootjes ook een hele lekkere toevoeging. Het is jammer dat ik dit meesterwerkje alleen rond Sinterklaas kan maken, maar ik weet zeker dat hij volgend jaar gewoon weer een keer op het menu staat.

Tip van flip! Vervang de kruidnootjes(bodem) voor bastognekoeken en beleg de bovenkant niet met schuimpjes, maar met vers fruit. Zo kan je deze overheerlijke taart ook gewoon in de zomer maken. 

kerst

Doperwtendip en komkommerdip!

3. Krokante sterren met 2 x groentedip

Dit recept is er een uit mijn ‘feestdagen-serie' en dus nog niet zo heel oud, maar in die korte tijd is hij mateloos populair geworden. De dips zijn gezond en makkelijk te maken, en de sterren staan gewoon super feestelijk. Daarnaast is een volkoren wrap altijd nog een beter idee dan een wit stokbroodje.

Het gezonde appeltaartje

Ontbijten met taart, wat wil je nog meer?

4. Het gezonde appeltaartje

Normaal ben ik niet zo gek op appeltaart. De appel wordt altijd snel zacht en zompig, helemaal als je hem niet zelf maakt. Dit gezonde appeltaartje gaat er echter in als zoete koek. Door de kokosmeel heeft hij een hele bijzondere smaak, de havermout zorgt voor een vol gevoel en de appel in combinatie met de kaneel en rozijnen is gewoon niet te weerstaan. 20 minuutjes in de oven en klaar is Clara!

5. Herfstige speltpannenkoeken

Herfstige speltpannenkoeken

Je kan ze natuurlijk ook je partner laten bakken zodat jij lekker kan blijven liggen.

Normaal gesproken liep ik trouw iedere zondagochtend hard en schoten de uitgebreide ontbijtjes er nog wel eens bij in. Sinds dat Erwtje besloten heeft dat hardlopen haar hobby niet is, loop ik echter geen meter meer. Aan de ene kant is dat uitermate rot, aan de andere kant zorgt het er wel voor dat ik tijd heb voor een uitgebreide zondagse bakdag. Deze overheerlijke herfstige speltpannenkoeken zijn daar het resultaat van.

Ik hoop dat ik in 2017 net zoveel lekkere recepten mag maken als het afgelopen jaar. En dan hoop ik nog harder dat jullie net zo enthousiast reageren als nu. Bedankt allemaal en een geweldige jaarwisseling gewenst! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage Tagged With: Lekker & gezond

« Voor de feestdagen en voor zwangere vrouwen: makkelijke maar o zo lekkere risotto
Erwtjes dagboek – week 9 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in