Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen: krokante sterren met 2 x groentedip

27 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik hou van dipjes. Je kan er onwijs veel kanten mee op en het maakt je chipje, crackertje of stengel toch net iets lekkerder. Combineer een dip met een wrap en ik ben helemaal gelukkig. Daarom hierbij het recept voor krokante sterren met 2 x groentedip! 

Ingrediënten

kerst

Doperwtendip en komkommerdip!

Voor de sterren: 

  • 3 volkoren wraps (daar haal je 24 sterren uit)
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Zeezout
  • Ster koekvormpje (de mijne komen van de Hema)

Voor de doperwtendip: 

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 2 theelepels dille
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels magere yoghurt

Voor de komkommerdip:

  • 4 grote eetlepels magere kwark
  • 100 gram fetakaas
  • 100 gram komkommer
  • Een flinke snuf peper
  • 1 teentje knoflook (als je slim bent, gebruik je de knoflook van de wraps)
Dip

En krokante sterren!

Iedereen klaar? Dip… Uhh bakken maar!

Voor de wraps: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal met stervormpje uit iedere volkoren wrap 8 sterretjes. Met een beetje passen en meten kom je een heel eind!
  3. Snijd de teentjes knoflook doormidden en maak in het doorgesneden deel nog een paar krasjes. Wrijf met deze kant vervolgens over de sterren en bestrooi ze daarna met Italiaanse kruiden en (een heel klein beetje!) zeezout.
  4. Schuif ze voor tien minuten de oven in. Ze moeten er bruin en knapperig uitkomen, dus werp af en toe een blik om te kijken of ze niet te hard gaan. Laat ze daarna afkoelen.

Voor de doperwtendip: 

  1. Laat de doperwten ontdooien. Ik gebruik de diepvriesvariant omdat deze erwten een stuk knapperiger zijn.
  2. Doe ze samen met de Hüttenkäse, de magere yoghurt, het zout en de dille in de blender en mix alles flink door elkaar. Het is aan jou de keuze of je nog wel stukjes doperwt wilt proeven of dat alles fijngemalen moet zijn.
  3. Vergeet niet te proeven! Mis je nog een bepaalde smaak? Voeg dit dan toe. Pas wel op met het zout want Hüttenkäse is ook vrij zout van zichzelf.

Voor de komkommerdip: 

  1. Doe de fetakaas, de knoflook (als je slim bent, gebruik je de knoflook van de wraps) en de kwark in een blender en mix alles goed door elkaar. Het wordt als het goed is een halfdikke puree.
  2. Was de komkommer en snijd deze in hele kleine stukjes. Doe ze samen met de peper bij het kwarkmengsel en roer alles goed (met een lepel, anders plet je je komkommer) door elkaar.

De dipjes mogen in een gezellig schaaltje, de sterren op een plankje en je visite op de bank. Geniet van deze lekkere en gezonde snack!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – week 8
Mijn terugblik op 2016: de bruiloft, Nice en Erwtje »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in