Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zie ginds komt de… no bake kruidnootjes cheesecake!

4 november 2016 by Gabriella Leave a Comment

Over een aantal weken staat de goedheiligman weer met paard en al op de kade. Het wordt dus ook hoog tijd om lekkere Sinterklaas-recepten te verzinnen. De no bake kruidnootjes cheesecake leek me een uitstekende eerste keuze. En hij is zo lekker dat ik je stiekem adviseer om hem lekker met niemand te delen. 

Ingrediënten

kruidnootjes cheesecake

Ik zou hem gewoon met niemand delen als ik jou was

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 120 gram suiker
  • 400 gram kruidnootjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels vanille extract
  • Eetbare Sint decoratie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1.  Maal 300 gram kruidnootjes semi-fijn in een mixer. Uiteraard kan je het ook doen door flink te keer te gaan met een hakmes. Kijk je uit voor je vingers?
  2. Smelt 100 gram roomboter in een pannetje. Het lijkt misschien veel, maar als je minder gebruikt, valt je bodem uit elkaar.
  3. Meng de gestampte kruidnootjes en de boter goed door elkaar. Het is perfect als het gehele mengsel een donkere kleur heeft of nat oogt. Doe het vervolgens in een taartvorm (voorzien van bakpapier!) en druk het goed aan. Dit gaat het beste met de achterkant van een lepel.
  4. De bodem mag nu voor een uurtje de koelkast in.
  5. Door met de bovenkant van de taart: doe de suiker en de slagroom in een kom en klop het totdat het lobbig is. Je moet straks nog een rondje kloppen. Als je het nu al te ver zou doen, gaat het wellicht schiften.
  6. Als de slagroom goed lobbig is, mag je de vanille extract en de monchou erbij doen. Mix alles nogmaals goed door elkaar. Het lekkerste is als je kleine bolletjes monchou blijft zien (en natuurlijk proeven).
  7. Smeer dit heerlijke mengsel uit over de bodem en zet hem weer voor een uur of 2 in de koelkast.
  8. Versier de bovenkant met de overgebleven kruidnoten. Ik heb er ook nog zeezout–karamel–kruidnootjes bij gedaan en uiteraard het lekkerste van allemaal: schuimpjes!

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Zondag is hardloopdag: waarom je niet moet sporten!
15 rotsmoezen die je kunt gebruiken als je niet wilt rennen (in de herfst) »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in