Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Hartige trek: bloemkoolkoeken met geitenkaas

4 oktober 2016 by Gabriella Leave a Comment

Een blik op het overzicht leerde mij dat ik me voornamelijk richt op zoete recepten. En dat terwijl ik zelf meer een hartig type ben. Vind je dat niet kunnen? Nou, ik dus ook niet. Vandaar dit nieuwe, heerlijke recept van bloemkoolkoekjes met geitenkaas. Erg makkelijk, snel gemaakt en ook nog eens mega vegetarisch. 

Ingrediënten

bloemkool

Bloemkoolkoeken met geitenkaas

  • 150 gram bloemkool – nope, dat koop je inderdaad niet los. Daarom kan je dit recept het beste maken als je nog een beetje bloemkool over hebt. 
  • 70 gram zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • Een mespuntje zout zout
  • Een flinke snuf peper
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel knoflook

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan in een keukenmachine of gewoon ouderwets met een rasp (goed voor de spierballen!). De stukjes moeten de grootte hebben van een rijstkorrel.
  3. Doe de bloemkool samen met het ei en de geitenkaas in een kom en kneed ze met je handen goed door elkaar. Het is de bedoeling dat stevig plakkend geheel wordt. Voelt het te nat aan? Doe er dan nog wat bloemkool bij.
  4. Mix de kruiden door het deeg en zorg ervoor dat alles goed is gemengd. Dit voorkomt een te intense knuffel met de knoflook of peper.
  5. Doe bakpapier over het rooster of op de bakplaat en maak rondjes van het mengsel. Ik had vrij grote vormpjes en kwam met dit recept uit op 4 koeken. Zijn je vormpjes wat kleiner of doe je het uit de losse pols? Dan kan je er veel meer bakken.
  6. Schuif het hartige bloemkoollekkernij voor 25 minuten de oven in. Houd ze wel goed in de gaten, het is zonde als ze verbranden! Zijn ze nog niet helemaal mooi bruin? Laat ze dan 5 minuutjes langer zitten.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Zondag is hardloopdag: 5 x waarom je mee moet doen met de Rotterdam Marathon
Hoe zit het met… frisdrank? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in