Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, heb ik een dagboek bijgehouden. Iedere keer als ik iets bijzonders meemaak of ergens over nadenk, schrijf ik het op. Deze week: frambozen, een blunderende papa en de Prénatal-app.

Lief Erwtje,

Wist je dat je inmiddels bent gegroeid tot formaatje framboos? Mijn Prénatal-appje houdt trouw bij met welk fruit- of groentesoort ik je iedere week kan vergelijken. Daar komt trouwens ook je naam vandaan, Erwtje. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, bleek je al zo groot te zijn als een erwt. Omdat ik ‘het kind' of ‘de baby' zo onpersoonlijk vind, heb ik je een koosnaampje gegeven. En ook al word je straks zo groot als een pompoen, je blijft mijn lieve, kleine Erwtje.

Je paps was trouwens flink complimenteus afgelopen week. Buiten het feit dat hij eerder al zei dat mijn klachten eigenlijk het gevolg zijn van een ‘placebo-effect' (natuurlijk, ik hang voor de lol boven een emmer), kwam hij deze keer met de opmerking dat ik al een buikje had.

Wist hij veel dat dat nog helemaal niet kan in week 9 en dat hij me dus feitelijk gezien gewoon dik noemde. Toen had hij het niet door, daarna heb ik hem dat toch redelijk duidelijk gemaakt hoor. Het allergrootste voordeel is dat ik lekker eerlijk kon zijn, zonder dat hij echt boos kon worden (waar hij sowieso al geen recht op had. Hallo, een zwangere vrouw beschuldigen van het placebo-effect en dik noemen in een zin?!), ik gooi alles gewoon op de hormonen.

Ik ben nu al redelijk ongeduldig, lief Erwtje. Uiteraard mag je er van mij nog lang niet komen. Volgens het appje (mijn orakel in bange tijden) duurt het namelijk nog 30 weken, 6 dagen, 8 uur, 43 minuten en 22 seconden voordat het jouw tijd is. Maar ik kijk wel al uit naar je komst. Je moet weten dat je mama niet de meest geduldige persoon op aarde is en het baart (you see what I did there) me dan ook zorgen dat ik nog zo lang moet wachten.

Over 2 weekjes mogen we weer naar het ziekenhuis en als het goed is, ben je dan flink gegroeid. Horen we dan ook voor het eerst je hartje?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden