De goedheiligman is weer in het land en dat vraagt om een lekker toetje. Het is niet makkelijk om er een te bedenken als je zwanger bent, want dingen als mousse, alcohol of druipende lavacakejes zitten er niet echt in. Gelukkig is deze overheerlijke kruindoten tiramisu hartstikke zwangerschapsproof.

Dat dit Sinterklaas-toetje geschikt is voor de preggo's onder ons betekent maar een ding: er zit geen alcohol in. Klopt als een bus! Deze kruidnoten tiramisu bevat geen alcohol (koffie en rauwe eieren), maar wel heerlijke slagroommousse, karamelzeezout chocolade en natuurlijk… kruidnoten!

Ingrediënten voor kruidnoten tiramisu

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram kruidnoten
  • 1 reep karamelzeezout chocolade (ik gebruikte de chocoladeletter van Hema!)
  • Sinterklaas snoepgoed

Extra benodigdheden

  • 4 mooie glazen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de slagroom en de witte basterdsuiker in een kom en klop dit lobbig. Zodra de slagroom een beetje ‘vast' begint te worden, doe je de mascarpone erbij.
  2. Verkruimel de kruidnootjes en rasp de chocolade.
  3. Doe de kruimels van de kruidnootjes onderin het glas, verdeel daar het slagroommascarponemengsel bovenop en daarna een beetje chocoladerasp. Herhaal dit nog een keer.
  4. De bovenkant van de kruidnoten tiramisu versier je met sinterklaas snoepgoed, zoals schuimpjes, muizen, hartjes of tumtummetjes.

Een kind kan de was doen en ook nog eens ontzettend lekker. Geniet ervan!

Wil jij na dit toetje nog genieten van een heerlijke Sinterklaastaart? Bekijk dan deze no bake cheesecake.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden