Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Kruidnoten tiramisu

21 november 2019 by Gabriella Leave a Comment

De goedheiligman is weer in het land en dat vraagt om een lekker toetje. Het is niet makkelijk om er een te bedenken als je zwanger bent, want dingen als mousse, alcohol of druipende lavacakejes zitten er niet echt in. Gelukkig is deze overheerlijke kruindoten tiramisu hartstikke zwangerschapsproof.

Dat dit Sinterklaas-toetje geschikt is voor de preggo's onder ons betekent maar een ding: er zit geen alcohol in. Klopt als een bus! Deze kruidnoten tiramisu bevat geen alcohol (koffie en rauwe eieren), maar wel heerlijke slagroommousse, karamelzeezout chocolade en natuurlijk… kruidnoten!

kruidnoten tiramisu

Ingrediënten voor kruidnoten tiramisu

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram kruidnoten
  • 1 reep karamelzeezout chocolade (ik gebruikte de chocoladeletter van Hema!)
  • Sinterklaas snoepgoed

Extra benodigdheden

  • 4 mooie glazen
kruidnoten tiramisu

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de slagroom en de witte basterdsuiker in een kom en klop dit lobbig. Zodra de slagroom een beetje ‘vast' begint te worden, doe je de mascarpone erbij.
  2. Verkruimel de kruidnootjes en rasp de chocolade.
  3. Doe de kruimels van de kruidnootjes onderin het glas, verdeel daar het slagroom–mascarponemengsel bovenop en daarna een beetje chocoladerasp. Herhaal dit nog een keer.
  4. De bovenkant van de kruidnoten tiramisu versier je met sinterklaas snoepgoed, zoals schuimpjes, muizen, hartjes of tumtummetjes.

Een kind kan de was doen en ook nog eens ontzettend lekker. Geniet ervan!

Wil jij na dit toetje nog genieten van een heerlijke Sinterklaastaart? Bekijk dan deze no bake cheesecake.

kruidnoten tiramisu
Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« Wasbare luiers of wegwerpluiers – wat is de beste keuze?
Lief koekje – week 17 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in