Categorieën Reviews

Rotterdams Lekkerste: the battle of the burgers

Soms heb je wel eens van die dagen dat je twee keer achter elkaar in een hamburgerrestaurant zit. Je kan dan sip in een hoekje gaan zitten treuren, of deze onwaarschijnlijk lekkere mogelijkheid met beide handen aangrijpen en er meteen een wedstrijd van maken. 

Dat laatste heb ik gedaan. Ik heb niet alleen bij  Ter Marsch & Co en Firma Pickles mijn buikje helemaal rond gegeten, maar ook zeer kritisch gekeken naar alle aspecten die van een ‘gewone burger' een top exemplaar maken. Ik ben de eerste die toegeeft dat het enorm afzien was, maar voor jou, mijn allertrouwste lezer, heb ik dat natuurlijk over.

Voorkom vlekken, draag een slabbetje!

De spelregels

Als je denkt dat een hamburger testen kinderspel is, dan zit je er natuurlijk helemaal naast. Ik heb dit uiterst professioneel aangepakt. Allereerst heb ik gekeken naar de sfeer in het restaurant. Kan je er een beetje op je gemak zitten? Vervolgens komen de hoofdrolspelers en de bijgerechten aan de beurt. Als echte Hollander kijk ik natuurlijk ook met een kritisch oog naar de prijs.

Burger vs. Burger

Bij Ter Marsch & Co heb ik genoten van ‘De Burgeresse'. Deze burger is gemaakt van 150 gram Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat, Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marsch saus. Dit pareltje is moeilijk te verslaan, aangezien hij al eens uitgekozen is tot allerlekkerste hamburger van Nederland.

Maar de concurrentie was dan ook flink! Bij Firma Pickles heb ik gekozen voor ‘de Slider', bestaande uit drie hamburgertjes van smoked bbq rund, biologisch Livar varken en eend.

Let the battle begin! 

Ter Marsch & Co

De sfeer

Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co bevindt zich in een knus ‘kroegje' op de Witte de With in Rotterdam. Het is niet groot, maar bij binnenkomst voel je meteen al dit dit een gezellig plekje is. Door de beperkte ruimte, het niet kunnen reserveren en het grote enthousiasme van Rotterdammers voor deze burgers, is de kans aanwezig dat je even moet wachten voordat je ergens kan aanschuiven. Wij waren erg vroeg waardoor we meteen aan tafel konden, maar langer wachten is aan de bar van Ter Marsch & Co ook absoluut geen straf.

Firma Pickles

Firma Pickles is gehuisvest in de uberhippe en te mooie Markthal. Alhoewel je daar visueel natuurlijk weinig van merkt als je in de wijnbar slash hamburgerrestaurant zit, voel je de internationale vibe van deze Rotterdamse trots wel en dat is erg leuk! Ook hier is reserveren niet mogelijk, waardoor de kans bestaat dat je even moet wachten voordat je mag aanvallen. De sfeer doet een beetje Amerikaans aan, wat ook versterkt wordt door de leuke mandjes met roodwitte servetjes en flessen ketchup op tafel.

Winnaar: Firma Pickles – je hebt daar net iets meer ruimte en door de hoge ramen is het ook lichter. 

De burger

Ter Marsch & Co

De kaart van Ter Marsch & Co is niet groot, maar doordat letterlijk alles heel lekker klinkt, is de keuze alsnog enorm moeilijk. Het enige wat ik mis, is een vegetarische keuze. Tegenwoordig is het eigenlijk geen optie meer om geen lekkere vega hap op de kaart te zetten.

Mijn hamburger was in één woord hemels! Eigenlijk was hij te groot om te eten, maar tegelijkertijd ook weer te klein omdat hij zo ongelooflijk lekker was. Het vlees was sappig, de saus goddelijk en het broodje warm en knapperig.

De frietjes die je apart kon bestellen waren minstens net zo lekker als de burger zelf. Je proefde echt de versheid en in combinatie met de bijzondere mayo's (in de smaken gepofte look en truffel) zijn ze bijna niet te overtreffen.

Firma Pickles

Firma Pickles

Stiekem had ik al een paar keer op de menukaart van Firma Pickles gekeken. De keuze was namelijk zo groot dat ik me wel moest voorbereiden. Er staan twee vega burgers op de kaart en daarnaast zijn er ook nog een aantal vis-opties. Een pluspunt dus!

Omdat drie burgers in de hand altijd leuker is dan één, koos ik voor de sliders. Het eerste wat me opviel, was dat het broodje niet warm was. Het vlees zelf was wel goed op temperatuur, maar een koud broodje in je hand is toch geen fijn begin. Gelukkig waren de burgertjes zelf wel erg lekker. Ik vond het leuk dat je op deze manier drie compleet verschillende burgers kan proberen die qua grootte ook on point zijn. Met de patatjes erbij, had ik precies genoeg.

Over de patatjes gesproken; ik geloof niet dat is ooit zulke dunne frietjes heb gezien. Ik had voor de frietjes met parmezaanse kaas gekozen (bij de sliders zit geen patat ), maar sommige stukjes kaas waren dikker dan de frietjes zelf. Gelukkig smaakten ze wel heerlijk!

Winnaar: Ter Marsch & Co – Tsja, hij maakt zijn titel meer dan waar. Dit is echt de beste burger van Nederland. 

De bon

Ter Marsch & Co

Hallelujah, het kan nog! De prijs-kwaliteitverhouding bij Ter Marsch & Co is top. Voor drie waanzinnig grote burgers, 2 flinke puntzakken friet met bijzondere mayonaise en een boel drinken waren we nog geen € 62,- kwijt. Koopje als je het mij vraagt.

Firma Pickles

Bij Firma Pickles hebben we de flinke stapel hamburgers afgesloten met een glaasje limoncello (hij) en een plak salted caramel (zij). De rekening viel dus in verhouding iets hoger uit, maar ook hier was de prijs-kwaliteitverhouding helemaal in orde. Met fooi erbij hebben wij € 50,- afgerekend.

Winnaar: Ter Marsch & Co – Daar krijg je meer waar (letterlijk, want meer vlees) voor je geld. 

De winnaar

Voor mij is het overduidelijk: Ter Marsch & Co is de winnaar van deze battle of the burgers! De hamburger was waanzinnig lekker, het broodje was warm en de prijs is eigenlijk een schijntje als je kijkt naar de grootte van de burger. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden