Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 2

18 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

In deze blog lees je alles over deel 2 van mijn enorme opoffering. Dat was het namelijk, maar speciaal voor jullie heb ik het toch gedaan: de 10 bijzondere smaken van de Pindakaaswinkel getest! Deze te gekke (want ze verkopen pindakaas) winkel zit in Amsterdam en heeft begin dit jaar haar deuren geopend. 

In deel 1 heb ik jullie meer verteld over de achtergrond van de winkel en van dit geweldige proefpakketje. Ook heb ik de eerste 5 smaken getest en ‘kritisch' beoordeeld. Niet dat er veel kritisch viel te zijn, want sommige smaken waren echt hemels. Vooral de koffie en de witte chocolade staken er met kop en schouders boven uit.

pindakaas

Banaan – Chili zou geleverd moeten worden met veiligheidswaarschuwing

Nu is het de beurt aan de andere 5 sterren. Er zitten nog enkele verrassingen tussen waarvan ik bij voorbaat niet weet of ik de combinatie enorm geslaagd vind. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Ik ga ze gewoon allemaal proberen!

6. Naturel

En ik begin veilig. Gewoon met de smaak naturel: pindakaas zoals pindakaas ooit bedoeld is. Als je geen pure pindakaas gewend bent, kan ik me voorstellen dat de potjes van de Pindakaaswinkel ietwat rauw op je dak vallen. Het enige wat hier namelijk in zit, zijn pinda's en palmolie. Geen toegevoegde suikers of smaakversterkers. Voor iemand die bijvoorbeeld alleen Calvé eet, kan de smaak te heftig zijn. Toch vind ik naturel pindakaas nog steeds een van de lekkerste soorten. En zo krijgt ook dit fijne potje een dikke voldoende.

7. Dadel – Kaneel

De geur komt je al tegemoet zodra je het potje doet. Als ik kaneel ruik, moet ik altijd denken aan Kerst en prompt hoor ik Mariah Carey in mijn oor blèren dat ik alles ben wat ze wilt voor Kerstmis. De dadel proef ik niet helemaal terug (alhoewel die er ook goed voor gezorgd kan hebben dat hij zo lekker zoet is), maar pindakaas met kaneel is in ieder geval een te gekke combinatie.

8. Kokos – Zeezout

Mijn fijne vriendje ‘Zeezout' zit ook in deze combinatie verwerkt, en weer proef ik hem niet echt terug. Daarnaast vind ik dat ook kokos en pindakaas niet echt hand in hand gaan. De structuur is een beetje naar en de kokos te overheersend. Ik word er bijna misselijk van. Nope, dit gaat hem niet worden.

Pindakaas9. Pure chocolade

Vroeger at ik altijd een boterham met pindakaas en hagelslag. Dat smaakte namelijk bijna hetzelfde als Snickers. Dat gevoel krijg ik bij deze smaak ook. De chocolade is op de achtergrond aanwezig. Je proeft eerst sterk de pindakaas, maar aan het einde van de hap komt het pure van de chocolade vanzelf naar voren. Niet zo lekker als de witte variant, maar hij eindigt zeker in de top 5!

10. Banaan – Chili

Het gekste bewaar ik voor het laatst. Ik vind dit namelijk een bijzondere (of bizarre) combinatie. Daarnaast kan ik absoluut niet tegen pittig, dus ik was enorm benieuwd hoe ik deze smaak zou ervaren. Ook in dit geval was het alsof er een engeltje op mijn tong pieste, maar dan met zoutzuur. Hallelujah, wat is dit pittig zeg! De smaak van de pindakaas en banaan verdwijnt helemaal, het lijkt wel alsof je een hap chilipoeder neemt. Ik krijg het er gewoon warm van! Misschien leuk voor mensen die van pittig eten houden, maar voor mij is het de verliezer van de week.

En de winnaar is…

Overduidelijk de witte chocolade! Die is zo lekker dat ik daar gerust nog 4 potten van zou bestellen. De tweede plaatst wordt bezet door koffie, met een zeer verdienstelijke derde plaats voor de karamel – zeezout. De grote verliezers zijn de banaan – chili en de kokos – zeezout.

Naar welke smaak ben je benieuwd? Ga je ze ook uitproberen of hou jij het liever bij de pindakaas zoals hij ooit bedoeld is? Laat het me weten! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Reviews

« Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 1
IJskoffie (ook zeer geschikt voor mensen zonder een koffietic) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in