Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week vegan – ga ik mijn parttime veganisten bestaan voortzetten?

Het zit erop! Ik wilde eerst schrijven dat het volbracht was, maar dat klonk net alsof het bijna Pasen was en de kerst moet nog komen. Mijn parttime veganisten is tot een einde gekomen. Na een week van plantjes knuffelen, vind ik het bijna gek om weer dierlijke producten te eten.

Maandag begonnen manlief, dochterlief en ik het avontuur. Want zo zag ik het stiekem toch. 5 dagen lang schrapte ik ingrediënten uit mijn menu die er behoorlijk ingebakken zaten. Iedere week een paar eitjes, boter op de boterham en roomboter in de pan. Maar voor mijn vegan challenge besloot ik het te laten staan. Uiteraard kreeg Mae wel alles (zoals haar melk) nog gewoon en at Wim alleen ‘s avonds plantaardig mee. 

Ik heb oprecht genoten van het vegan bestaan

Waar ik bij mijn vegetarische uitdaging af en toe flink moest wennen, had ik tijdens deze week absoluut geen moeite met dingen te laten staan. Ik ben letterlijk geen seconde in de verleiding gekomen om alsnog wat dierlijks te eten. 

Juist deze dagen heb ik super veel lekkere recepten ontdekt, waarvan ik er zeker een paar met je ga delen. De eerste, pompoenstoof met polenta, staat al online! Ik eet veel gevarieerder en gebruik kilo's groenten in mijn gerechten. Hierdoor krijgt Mae ook veel meer binnen (zij vond het vaak zo lekker dat ze bijna haar bord aflikte) en dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

Veganistisch zijn is zo makkelijk nog niet

Het viel me op dat, als ik nu veganistisch zou blijven, ik vooral de ‘slechte' dingen mis. Denk hierbij aan slagroom, boterkoek, straks de lekkere kruidnoten en chocoladeletters weer en natuurlijk kaas. Oh man, wat hou ik van gesmolten kaas! Dat moeten missen, vind ik wel een dingetje, hoor. 

Ook moet je constant nadenken over wat je in je mond stopt. Ik heb nog nooit zo veel etiketten gelezen als de afgelopen week. Zelfs tijdens mijn suikerloze week kijk ik niet zo vaak op de achterkant van een product! Wanneer je voor jezelf boodschappen doet, is dat nog wel te overzien, maar wat als je ergens anders eet? Of je bezoekt een restaurant? 

Helemaal vegan ga ik dus niet, maar ik heb wel besloten vaker dierlijke producten te laten staan en veel meer groenten te verwerken in de maaltijden die ik eet. Dit combineer ik dan met mooie, gezonde en fijne producten zoals zalm en eieren. Men zegt niet voor niets dat balans de sleutel is! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden