Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Een week (of een leven!) zonder vlees? Appeltje eitje!

12 maart 2018 by Gabriella Leave a Comment

Weet je wat het lastigste was aan de Week zonder Vlees? Het gezucht, gekreun en gesteun van Wim in m'n oor, iedere keer als er weer iets vegetarisch op tafel kwam. Manlief was het niet helemaal eens met mijn groene kijk op de wereld. En nog steeds niet trouwens.  

Maar toch kon hij niet ontkennen dat hij heel lekker heeft gegeten en dat het allemaal minder rot was als hij dacht. Met deze tips wordt een week (of misschien wel je hele leven!) zonder vlees namelijk appeltje, eitje.

1. Ga op ontdekkingsreis

In het begin was ik geneigd om mijn ‘vleesje' te vervangen voor een groenteschijf, waardoor ik toch steeds een beetje teleurgesteld werd. Er zijn namelijk heel wat minder lekkere vleesvervangers op deze aardkloot. Door flink te experimenteren en nieuwe dingen te (willen!) ontdekken, vond ik combinaties en producten die voor mij werken.

geen vlees

Lunchen zonder vlees: easy peasy lemon squeezy

2. Kijk goed naar wat je nodig hebt

Als je vlees skipt, kom je best wel wat voedingsstoffen tekort. Deze moet je aanvullen, maar waarmee? Volle granen, peulvruchten, noten, fruit, groenten, het zijn allemaal producten die je op meerdere momenten van de dag moet eten om het gebrek op te vangen. Als je dit doet, komt het helemaal goed!

3. Maak recepten waar je geen vlees bij nodig hebt

Als je een hamburger maakt en je bent, net als ik, niet gek op vleesvervangers, dan is het sowieso een domper. Kies daarom, zeker in het begin, recepten waar je geen vlees bij nodig hebt. Wat dacht je van deze heerlijke vegetarische pasta bijvoorbeeld?

Welke briljante tip heb jij om gemakkelijk vegetarisch door het leven te gaan? Ieder steuntje in de rug is welkom! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage

« Erwtjes dagboek – maand 10
Vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in