Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

1 week vegan – waarom ik deze week volledig veganistisch eet

16 september 2018 by Gabriella Leave a Comment

Vegans schieten, hoe toepasselijk, als paddenstoelen uit de grond. Ik weet bijna zeker dat jij ook iemand kent die veganistisch eet. Eerst dacht ik aan een hype, maar inmiddels begin ik de waarde van een plantaardig leven in te zien. Daarom besluit ik een (mid)week volledig vegan te gaan, en mijn gezin doet gezellig mee.

Alhoewel, gezellig.. Het gesprek met manlief over mijn plan om veganistisch te eten, verliep niet bepaald vlekkeloos. 

Ik: Wim, ik wil een week vegan eten. 
Wim: HOEZO!?  
Ik: Het lijkt me mega interessant om uit te proberen en het is goed voor het milieu. 
Wim: WAAROM!? 
Ik: Weet je hoe slecht vlees eten voor het milieu is? En daarnaast lijkt me het enorm gezond als we het goed en gebalanceerd doen. 
Wim: *na een diepe zucht* Ik had nog liever gehad dat je me nu ging vertellen dat je een affaire hebt… 

Vegan tegen wil en dank 

Dames en heren, dit gesprek heeft letterlijk zo plaats gevonden. Zoals je kan lezen, was manlief het er niet helemaal (helemaal niet) mee eens, maar uiteindelijk ging hij overstag. Daarvoor moest ik wel toezeggen dat hij alleen het avondeten hoeft mee te doen. Mae heeft nog erg weinig te vertellen en die bunkert toch alsof er geen morgen is, dus zij heeft niet veel te klagen.

Vegan ontbijt
Mijn vegan kokos ontbijt met appel en muesli ziet er niet verkeerd uit toch?

Nagedacht over plantaardig eten

Uiteraard ben ik niet over 1 nacht ijs gegaan. Ik heb veel gelezen, weet waar ik op moet letten en heb van tevoren al een menu gemaakt, zodat ik niet opeens dwalend door de supermarkt loop, op zoek naar voedsel. ‘s Avonds eten we onder andere polenta met balsamico tomaten, risotto met sinaasappel en munt en romige pasta met artisjok en witte bonen. Dat klinkt niet verkeerd, toch?

Veganistische struikelblokken

Het avondeten vind ik ook niet zo'n probleem. Ik denk eerder mijn Waterloo te gaan vinden in de lunch. Wat stop je namelijk in die salade!? Ik eet hem graag met geitenkaas, kalkoenfilet of ei, maar al deze producten staan op de ‘verboden' lijst. Gelukkig heb ik wel veganistisch broodbeleg met aubergine gescoord en mag ik ook gewoon een boterham eten. Over mijn salade moet ik nog eens flink nadenken. 

Mijn tussendoortjes bestaan uit ongezouten noten, worteltjes, appels en tomaten. Ook ben ik van plan pannenkoekjes van banaan te bakken en als ik tijd heb, ligt er zelfs een recept voor een crumble op me te wachten. 

Hoe ziet mijn vegan week er voor jou uit? 

Uiteraard hou ik je volledig op de hoogte over mijn vegan week! Op Instagram vind je natuurlijk veel foto's en via mijn Stories laat ik ook genoeg weten. Daarnaast probeer ik iedere dag een artikel te schrijven. Sowieso krijg je op woensdag een update waarin je kan lezen of ik nog niet aan een stoelpoot knaag en voor vrijdag staat er een heerlijk vegan recept op de planning. Zaterdag lees je hoe de week is verlopen en of dit iets voor de toekomst is. 

Doe je een weekje plantaardig met me mee? Met een dag ben ik natuurlijk ook al ontzettend blij. Ik ben benieuwd! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage

« Tony’s Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart
Heeft een veganistisch dieet een positief effect op reuma? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in