Pasta is eigenlijk een ontzettend briljant product, want je kan er alle kanten mee op. Witte saus, rode saus, een hele berg groenten of juist minimalistisch. Je kan het zo gek niet bedenken of pasta leent zich ervoor. Dit keer maakte ik een heel simpel, maar o zo lekker bordje spaghetti. Wanneer maak jij deze fijne spaghetti aglio olie?

Niet schrikken van de term! Zoals ik al zei is er weinig moeilijks aan het gerecht. Oke, behalve de naam dan, maar ook die is heel simpel te verklaren. Aglio betekent knoflook en olio olie. Beide ingrediënten zijn rijkelijk aanwezig, dus een potje zoenen na afloop zit er niet echt meer in.

Het recept is geschikt voor 4 personen en ik raad niet aan om het in te vriezen. Spaghetti aglio olio is het lekkerst als je het meteen naar binnen schuift.

Ingrediënten voor spaghetti aglio olio

  • 400 gram spaghetti
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bakje verse platte peterselie (ongeveer 20 gram)
  • 1/2 rode peper
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd de knoflooktenen klein of plet deze met een knoflookpers. Doe 1 eetlepel van de olijfolie in een hapjespan of wok, en bak hierin de knoflook even aan. Let erop dat de knoflook niet bruin wordt, want dan smaakt hij bitter.
  3. Hak een halve rode peper in flinterdunne stukjes. Kan je wel tegen een beetje pittigheid? Dan mag je natuurlijk ook meer gebruiken. Bak de rode peper even met de knoflook mee.
  4. Was de peterselie en snijd deze in grove stukken. Je mag het ook plukken, scheuren of knippen als je dat makkelijker vindt.
  5. Giet de spaghetti af en doe het samen met de peterselie, de rest van de olijfolie en de helft van de parmezaanse kaas in de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat iedere sliert van een heerlijke mengeling is voorzien.
  6. Verdeel de spaghetti aglio olio over de borden en strooi de rest van de parmezaanse kaas eroverheen.

Geniet ervan!

Ben je op zoek naar een ander lekker pastarecept? Dan is dit misschien wel wat voor jou.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden