Baby spam

De eerste keer met je kind op wintersport – 5 tips!

Binnenkort gaan wij voor het eerst met Mae op wintersport. 5 dagen lang dompelen we ons onder in de Oostenrijkse schnitzels, kaiserschmarrn, Milka chocolade en natuurlijk sneeuw. Ik heb er onwijs veel zin in (AL DAT ETEN!), maar ik vind het ook een beetje spannend. Waar moet je aan denken als je de eerste keer met je kind op wintersport gaat? 

Daarom besloot ik een kleine studie te doen en te ontdekken wat je allemaal nodig hebt. Volstaat een dikke sjaal of is een skibroek een must? Vanaf welke leeftijd mag je kind skieen en valt Mae eigenlijk wel binnen onze reisverzekering? Allemaal dingen die je graag wil weten voordat je tot je oksels in de sneeuw staat.

5 tips voor de eerste keer met je kind op wintersport

1. Check je reisverzekering!

Wij zijn aangesloten bij de ANWB en voor vertrek heb ik ze nog even een belletje gegeven. Het blijkt dat kinderen tot 5 jaar bij de meeste reisverzekeringen gratis zijn meeverzekerd, maar dan moet je ze wel opgeven. Ik heb Mae dus direct aan onze reisverzekering toegevoegd en ook meteen de wintersportdekking aangezet.

2. De juiste wintersportkleding voor je kind

Ook al gaat je kleine wup niet skiën, het is wel belangrijk dat hij of zij goed aangekleed is. Een skipak (of ski-jas en -broek) zijn noodzakelijk, evenals dikke sokken, snowboots, goede wanten, muts en sjaal, een zonnebril en lekkere warme truien.

Denk ook aan een goede zonnebrandcreme. In de wintersportlanden schijnt het zonnetje flink en kan je net zo goed verbranden als in de zomer.

3. Kies de juiste locatie

Het is voor jezelf misschien wel leuk om een drukke omgeving te zitten, maar je wil ook geen lallende après-skiërs onder je raam als je net je kindje op bed legt. Kijk dus goed naar de plek van je accommodatie. Zo kan je meteen controleren of er genoeg skipistes zijn voor kleinere kinderen.

4. Hou rekening met de hoogte

Volwassenen kunnen bij 2500 meter last krijgen van hoogteziekte, maar bij baby's begint dit al bij 2000 meter. Hou daar dus rekening mee, ook als je besluit met de gondel of stoeltjeslift omhoog te gaan. Symptomen zijn hangerigheid, misselijk en niet willen eten.

Net zoals bij volwassenen kunnen bij kinderen de oren ook flink ‘ploppen'. Geef de kleinste guppies hun speentje of iets anders om op te sabbelen als je de hoogte in gaat.

5. Geef je kindje voldoende rust

Dit vond ik vooral een hele goede tip voor mezelf. Mae geeft niet altijd aan dat ze moe is en daardoor gaan we soms weleens te lang door. Daarnaast gaan veel ouders er vaak vanuit dat ze lekker gezond buiten zijn, maar dan word je kind natuurlijk ook blootgesteld aan de zon.

Het wordt dus aangeraden om regelmatig even lekker naar binnen te gaan en je kindje rust te gunnen in een prikkelarme omgeving.

Ben jij helemaal klaar voor de eerste keer met je kind op wintersport? Wij in ieder geval wel! 

Dit beleefden Wim en ik de vorige keer tijdens onze vakantie in Oostenrijk!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden