Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Volkoren pasta met rucola-truffelpesto

17 september 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben echt gek op truffel! Als het ergens op de kaart staat, kies ik sowieso dat gerecht. Het lukte me echter niet om een recept voor thuis te verzinnen. Natuurlijk, good old truffelrisotto, maar heb je dat weleens geprobeerd te maken met een kleine wup van 5 maanden in de buurt? Eén flinke brul en de risotto is opgedroogd. Gelukkig kreeg ik toch nog op tijd een ingeving: ik maak gewoon truffelpesto! De rucola maakt hem nog lekkerder. Wanneer verkas jij naar de keuken om deze heerlijke volkoren pasta met rucola-truffelpesto te maken? 

Dit recept is voor 2 grote of 3 kleine eters. 

Ingrediënten

pasta pesto

De ingrediënten voor de pesto

  • 150 gram volkoren pasta (gewogen als het ongekookt is)
  • 75 gram rucola
  • 40 gram parmezaan
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 theelepels truffelolie (of 6 theelepels truffel olijfolie)
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking
  2. Rooster in een koekenpan (zonder olie!) de pijnboompitjes bruin. Kijk uit dat ze niet verbranden, want dat gebeurt in een oogwenk!
  3. Doe de rucola, parmezaan, knoflook, pijnboompitjes en de truffelolie in de mixer en gooi het flink door elkaar. Het mengsel dat ontstaat, blijft een beetje korrelig. Het is goed zodra je geen losse ingrediënten meer herkent.
  4. Proef de pesto eerst voordat je er zout bij doet. Vind je het zo eigenlijk wel prima? Lekker laten dan!
  5. Giet de pasta af en roer de pesto erdoorheen. Klaar is kees!

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom slanke mensen belachelijk maken net zo stom is als fatshaming
Een complete kat in het doucheputje – haaruitval en 7 andere postnatale ergernissen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in