Ik zal maar meteen eerlijk tegen je zijn: ik ben geen echte knutselkip. Het kan best zijn dat jij het figuurtje in mijn paprika helemaal niet op een mijter vindt lijken. Dat geeft niet, ik neem het je niet kwalijk. Het is niet voor niets dat ik deze goedgevulde groente de naam 'mijter' meegeef. Aan de smaak doet het echter niets af: die is verrukkelijk. ... read more
Mexicaanse wraptaart
Voor Honig maakte ik een heerlijke Mexiaanse wraptaart. The making off vind je hier en het recept verklap ik in deze blog! ... read more
Stevige tomatensoep met extra veel groenten
De dagen worden korter, het weer kouder en daardoor de trek in een lekkere kop soep een stuk groter. In ieder geval, dat is bij mij zo. Op Gezond met Gab vind je al heel wat soeprecepten (zoals bloemkoolsoep of Thaise kip), dus je zou zeggen dat het genoeg is. Maar niets is minder waar! Ook deze stevige tomatensoep met extra veel groente wil ik graag met jullie delen. ... read more
Alles vers: homemade tomatensaus
Een tijdje geleden zeurde ik aan je hoofd over suikers, pakjes en zakjes. Die zijn, logischerwijs, niet goed voor de mens. Maar ja, zaniken dat iets niet gezond is, is makkelijk. Een structurele oplossing bieden is er vaak niet bij. Nee, neem dan deze homemade tomatensaus. ... read more
Gevulde portobello met pastinaak
Weet je wat nou gek is? We hebben in Nederland ontelbaar veel groentes en toch eten we iedere keer weer dezelfde 5 tot 10 soorten. Daarom dacht ik: "Laat ik eens wild doen en een keer iets met pastinaak maken." Het resultaat was zeer plezant (dat vond zelfs manlief) en dat wil ik natuurlijk met jullie delen. Zie hier het recept! ... read more
Zomerse inspiratie voor je salade: zalm met geitenkaas
Oké, ik geef toe dat de zomers in Nederland kritisch kunnen zijn. Dat het officieel al zomer is, wilt niet zeggen dat het weer zich ook zo gedraagt. Toch wil ik je deze zomerse inspiratie voor een salade niet onthouden. Mocht het zonnetje doorbreken, dan weet jij meteen wat je moet eten! ... read more
Vegetarische pasta met asperges en champignons
Weet je dat ik serieus mijn leven op het spel heb gezet voor dit recept? Mijn man is als het op asperges aankomt namelijk vrij 'honkvast' en eet het al zijn hele leven op dezelfde manier. Ze nu opeens door de pasta doen was voor hem heiligschennis. En toen ik er ook nog eens een vegetarische pasta met asperges en champignons van maakte, had hij het helemaal niet meer. ... read more
Voor altijd pizza – belegde lekkertjes uit de oven
Pizza, ik hou ervan. Ondertussen vraag jíj je misschien af waar ík in hemelsnaam niet van hou (het antwoord is fruit - daar kom ik ooit nog eens op terug), maar van pizza ben ik echt fan. En dan het liefst zo dik mogelijk belegd met extreem, mega, superduper veel kaas. ... read more
Tomaten-paprikasoep: klaar terwijl u wacht!
Aan de titel is niets gelogen. Bij deze overheerlijke tomaten-paprikasoep wacht je namelijk langer dan dat je daadwerkelijk handelingen verricht. En het fijne is: dat maakt hem ook zo simpel. Bereid meteen een mega portie en je bent de komende weken voorzien van een zeer plezant, zelfgemaakt soepje! ... read more
Bloemkoolsoep die wel echt lekker is!
Oké, ik geef toe dat bloemkool bij veel mensen niet bovenaan het favoriete-groente-lijstje staat. Ik denk dat dit witte vriendje zelfs eerder tussen de spruitjes en de witlof terechtkomt. Maar toch, je kan het op zoveel verschillende manieren klaarmaken. En het lijkt me behoorlijk stug dat je het op aaaaal die manieren niet lekker vindt. Dus hophop, op naar de winkel om een bloemkool te kopen en deze geweldig lekkere soep te maken! ... read more