Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen: gevulde mijter-paprika’s

1 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik zal maar meteen eerlijk tegen je zijn: ik ben geen echte knutselkip. Het kan best zijn dat jij het figuurtje in mijn paprika helemaal niet op een mijter vindt lijken. Dat geeft niet, ik neem het je niet kwalijk. Het is niet voor niets dat ik deze goedgevulde groente de naam ‘mijter' meegeef. Aan de smaak doet het echter niets af: die is verrukkelijk. 

Ingrediëntengevulde mijter-paprika's

Dit recept is voor één mijter-paprika. Hoe meer eters, hoe meer paprika’s!

  • 1 rode paprika
  • 75 gram mager rundergehakt
  • 5 champignons
  • 100 gram kidneybonen
  • 40 gram mais
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 25 gram geraspte kaas
  • Een beetje olijfolie
  • Zout
  • Peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  3. Snijd de paprika voorzichtig doormidden en verwijder aan beide kanten de zaadjes.
  4. Uit de meest platte kant snijd je 2 driehoekjes en 2 langwerpige vierkanten, zodat er een mijter ontstaat.
  5. Smeer de paprika (beide delen) in met een beetje olijfolie, leg hem in een ovenschaal en schuif hem voor een kwartier de oven in.
  6. Bak het gehakt bruin, samen met de in stukjes gesneden champignons, kidneybonen en mais. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de rijst gaar is, mag die er ook bij.
  7. Schep de onbesneden kant van de paprika vol met het rijstmengsel. Bovenop mag een beetje geraspte kaas. Zet ze nu voor de laatste keer 15 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« 5 dingen die een fitgirl niet wil lezen in haar Sinterklaasgedicht
Cheesecake met kruidnoten en gezouten karamel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in