Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Bloemkoolsoep die wel echt lekker is!

24 januari 2016 by Gabriella Leave a Comment

Oké, ik geef toe dat bloemkool bij veel mensen niet bovenaan het favoriete-groente-lijstje staat. Ik denk dat dit witte vriendje zelfs eerder tussen de spruitjes en de witlof terechtkomt. Maar toch, je kan het op zoveel verschillende manieren klaarmaken. En het lijkt me behoorlijk stug dat je het op aaaaal die manieren niet lekker vindt. Dus hophop, op naar de winkel om een bloemkool te kopen en deze geweldig lekkere soep te maken! 

Ingrediënten

bloemkoolsoep

Zo vind zelfs jij bloemkool heerlijk!

  • 1 flinke bloemkool
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden of groente
  • 600 ml water
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels komijn
  • 2 plakjes rauwe ham (per persoon // optioneel!)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de bloemkool in stukken (hoe kleiner, hoe eerder gaar), doe ze samen met de knoflook, komijn en olijfolie in een soeppan en fruit ze even aan. Zorg ervoor dat ze niet teveel verkleuren, anders is je soep niet meer ‘wit'.
  2. Doe 500 ml van het water en de bouillonblokjes bij de groente en laat het koken totdat de bloemkool zacht is. Dit is dus afhankelijk van de grootte van het witte pareltje!
  3. Is hij helemaal zacht en klaar om gepureerd te worden? Geef dan een flinke zwieper aan de staafmixer en pureer je soep zo glad mogelijk. Het is het belangrijkste dat er grote stukken meer in zitten, je blijft de structuur van de bloemkool altijd proeven.
  4. Is hij te dik? Voeg dan de rest van het water toe. Dit kan je doen totdat je de gewenste dikte van deze supermegalekkere bloemkoolsoep hebt bereikt.
  5. Snijd de rauwe ham (ik heb zelf coburgerham gebruikt) in stukjes en bak deze even op in een hete pan. Zelf koop ik mijn coburgerham bij de Aldi en die plakken zijn altijd vrij dik. In dat geval gebruik ik maar 1 plakje. De ham van de Ap is juist weer heel dun en dan kan je er twee over je soep doen.

Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hummus met gegrilde paprika
Als het emmertje (te) vol zit »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in