Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zomerse inspiratie voor je salade: zalm met geitenkaas

25 juni 2016 by Gabriella Leave a Comment

Oké, ik geef toe dat de zomers in Nederland kritisch kunnen zijn. Dat het officieel al zomer is, wilt niet zeggen dat het weer zich ook zo gedraagt. Toch wil ik je deze zomerse inspiratie voor een salade niet onthouden. Mocht het zonnetje doorbreken, dan weet jij meteen wat je moet eten! 

Een salade maken is easy peasy. Je gooit wat sla in een kom, husselt daar een beetje paprika doorheen, gooit er een schep slasaus overheen en klaar is Clara. Maar op die manier ‘koken' is natuurlijk niet echt leuk. Daarom heb ik alvast een ideetje voor je opgeschreven. Als je nou echt niet weet wat je met je sla moet dan, kan je altijd hier nog op terugvallen.

Ingrediënten:

salade

Niets smaakt beter dan een lekkere salade op een zomeravond

  • 1/2 zak rucola
  • 1 rode ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • Groene pesto (zelf maken? Kan! Uit een potje mag natuurlijk ook)
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • Komkommer

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de sla en de komkommer goed schoon in koud water. Je hoeft de sla daarna niet door zo'n mega kekke droogtrommel te halen, maar hij moet wel flink uitgeklopt zijn.
  2. Pel de ui en snijd deze in ringen. Heel eenvoudig: snijd een schijfje van de ui af en druk daar het binnenste uit. De binnenkant is witter maar uiteraard kan je deze ook gewoon gebruiken.
  3. Daarna is de zalm in de beurt. Deze mag in kleine stukjes worden gesneden zodat je hem kan verdelen over de salade.
  4. Verkruimel de geitenkaas. Een tip van Gab: zachte geitenkaas plakt behoorlijk. Om te voorkomen dat er meer aan je vingers zit dan op je bord, kan je het beste een lepel gebruiken.
  5. Drapeer alles gezellig op een groot bord en maak het af met een beetje pesto. Ik heb ongeveer 1 theelepel gebruikt.

Eet smakelijk!

Ps Dit is een eenpersoonssalade. Uiteraard kan je ook een grote salade maken door alle hoeveelheden te verdubbelen. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe zit het met… kokos?
Hoe zit het met… eten op vakantie? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in