Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gevulde portobello met pastinaak

9 augustus 2016 by Gabriella Leave a Comment

Weet je wat nou gek is? We hebben in Nederland ontelbaar veel groentes en toch eten we iedere keer weer dezelfde 5 tot 10 soorten. Daarom dacht ik: “Laat ik eens wild doen en een keer iets met pastinaak maken.” Het resultaat was zeer plezant (dat vond zelfs manlief) en dat wil ik natuurlijk met jullie delen. Zie hier het recept! 

Ingrediënten pastinaak

  • 2 grote portobello's
  • 2 pastinaken
  • 250 gram mager gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1/2 mozzarella bol
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels knoflook (of 1 teentje)
  • Naar smaak zout (maar zonder is gezonder!)
  • Olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de portobello's schoon door de bruine ‘draden' aan de binnenkant te verwijderen. Dit kan je het beste doen met een kleine lepel. Wel voorzichtig, want de mogen niet breken! Smeer ze vervolgens in met een klein beetje olijfolie en schuif ze voor een kwartier de oven in.
  3. Snijd de pastinaak in (erg) dunne plakjes, net als de courgette. De paprika mag in blokjes worden gesneden.
  4. Doe het gehakt samen met de pastinaak, de kerriepoeder en de knoflook in een wok en zet dit op een middelhoog vuur. De gehakt moet mooi bruin worden en de pastinaak wordt op deze manier lekker knapperig. Het wokken van deze ingrediënten neemt meestal zo'n tien minuten in beslag.
  5. Voeg de courgette en paprika toe aan het gehaktmengsel en wok dit mee.
  6. De portobello's kunnen weer even uit de oven om gevuld te worden. Schep ze flink vol met het groentemengsel en leg bovenop een plakje mozzarella. Ze mogen nu weer voor 10 minuten de oven in, zodat de kaas kan smelten.

Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe zit het met… kaas?
Hoe zit het met… toegevoegde suikers in producten? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in