Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Stevige tomatensoep met extra veel groenten

7 november 2016 by Gabriella Leave a Comment

De dagen worden korter, het weer kouder en daardoor de trek in een lekkere kop soep een stuk groter. In ieder geval, dat is bij mij zo. Op Gezond met Gab vind je al heel wat soeprecepten (zoals bloemkoolsoep of Thaise kip), dus je zou zeggen dat het genoeg is. Maar niets is minder waar! Ook deze stevige tomatensoep met extra veel groente wil ik graag met jullie delen. 

Ingrediënten

Stevige tomatensoep met extra veel groente

Buiten giert de wind om het huis en binnen giet jij deze heerlijke soep naar binnen.

  • 750 gram tomaten
  • 1 liter kokend water
  • 3 rundvleesbouillonblokjes
  • 250 gram gehakt
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram soepgroente
  • 70 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 150 gram kidneybonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 sjalotjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de tomaten en de sjalotjes in grove stukken en bak deze samen met de teentjes knoflook op een middelhoog vuur. Het is niet de bedoeling dat het bruin wordt, het gaat erom dat de smaak loskomt.
  2. Doe het kokende water en de bouillonblokjes ook in de pan en laat alles 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  3. Doe ondertussen het gehakt, het ei, de knoflookpoeder (naar smaak of 2 theelepels), het zout (een snufje) en de peper (naar smaak) in een schaaltje en kneed alles goed door elkaar. Maak er daarna kleine balletjes van.
  4. Haal snel de staafmixer door de pan. Dit wordt een goedgevulde soep dus er mogen best wat stukjes in zitten. Zorg er alleen voor dat de knoflook helemaal is gepureerd, want dat lijkt me minder genieten als je die tegenkomt.
  5. Doe de gehaktballetjes en de rijst in de pan en laat het weer 10 minuten zacht doorgaren op een laag vuurtje.
  6. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de kidneybonen en de soepgroente toe. Laat het nu nog een half uurtje staan (mag ook met het vuur uit) zodat de smaken nog beter vrijkomen.

Tip van flip! De soep is de dag erna nog veel lekkerder. Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« 15 rotsmoezen die je kunt gebruiken als je niet wilt rennen (in de herfst)
Is matcha gezond? Alles over het groene goud in poedervorm »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in